Heb jij ook een goed idee?

Woord voor Woord

Woord voor Woord is een platform voor iedereen die creatief bezig wilt zijn op het gebied van HipHop. Woord voor Woord biedt jongeren een kans om hun muzikale talent te ontwikkelen en naar buiten te brengen. Ook om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen bij workshops van professionals uit de muziekindustrie.

Voor jongeren zonder ervaring is het vaak moeilijk en eng de eerste stap te zetten. Vaak maken zij muziek in hun eentje en krijgen ze geen kans hun muziek buiten hun eigen cirkel te delen. Met Woord voor Woord ondersteunen Bram, Bas en Jean de deelnemers in hun creatieve en muzikale ontwikkeling. Met de mogelijkheden die ze kunnen bieden, zien ze niet alleen groei in de producties, maar ook dat de jongeren met meer enthousiasme en zelfvertrouwen verder willen werken. Hiermee geeft Woord voor Woord ze een vliegende start in het worden van een zelfstandig beginnende professional. 

Woord voor Woord heeft een open plaats gecreëerd die laagdrempelig is voor iedereen. Een open netwerk in Haarlem, waar elke opkomende creatieveling aan kan deelnemen en gratis gebruik kan maken van de locatie, workshops en optredens. Op deze manier kan de Hiphop-community zich ontwikkelen, die in Haarlem al een tijd lang mist. 

Na wat versoepelingen in de corona regels konden de deelnemers van Woord voor Woord gelukkig weer fysiek bijeen komen in de Flinty’s. Door middel van de studio die ze hebben gebouwd is er al aardig wat materiaal dat de deelnemers elke week maken en mee naar huis kunnen nemen. Ook is er een flinke groei bij de deelnemers en coachen de jongens van Woord voor Woord zowel tijdens de sessies als doordeweeks via whatsapp. Ook zijn er een aantal workshops geweest. Van experts zoals Logisch en Adrum.

2022

Op dit moment zijn de initiatiefnemers van Woord voor Woord bezig met het opzetten van de Woord voor Woord stichting. Daarmee willen ze Woord voor Woord uitbouwen naar Schalkwijk en Alkmaar. Ook zijn ze een officiële 2de studio in de bibliotheek in Schalkwijk aan het bouwen! Woord voor Woord gaat het komende jaar zeker door met de sessies en ze zijn van plan een aantal professionals uit het werkveld op te trommelen om de jongeren een kijkje te geven in het werkveld.

Op dit moment zijn er elke zondagavond toffe sessies in Flinty’s bezig. Op de Instagram van woordvoorwoord kun je je aanmelden voor een sessie!

Hou de STAD Insta & die van woordvoorwoord in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.

De campagne #WeesBrutaal: ‘Een muziek studio bouwen in een bibliotheek!’


Resultaat: Muzikale talentontwikkeling bij jongeren
Fase: Afgerond