Heb jij ook een goed idee?

Silently On Ice

Michael Hauschildt en Lex van Straalen organiseren sinds 2017 evenementen in
Haarlem. Zij zijn begonnen met het studentenfeest Hello Friday in Club Stalker en zijn later doorgegroeid naar Patronaat. Door de epidemie waren zij genoodzaakt om naar alternatieve evenementen uit te wijken. Hieruit is onder andere de silent disco bioscoop avond DeDAKBIOS bij de DeDAKKAS ontstaan.

Nu willen zij verder bouwen op het silent disco concept door (samen met stichting STAD) een silent disco schaats evenement te organiseren.
Tijdens het schaatsen op de ijsbaan bij het Pannenkoeken Paradijs Haarlem
kunnen bezoekers door middel van silent disco koptelefoons luisteren naar live
DJs. Zij kunnen kiezen uit 2 kanalen; op kanaal 1 worden er hitjes, house en disco gedraaid, op kanaal 2 foute kerstmuziek. Wij zouden het concept zaterdag 4 december willen plannen en op deze dag gebruikmaken van 2 shifts. Een middagshift van 13:00-16:00 en een avondshift van 17:00-20:00. Per shift kunnen er 200 bezoekers langskomen.

Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst een koptelefoon uitgedeeld. Door de silent disco hebben andere bezoekers van het terrein geen last van de muziek. Naast het schaatsen willen wij de kerstmarkt eromheen erbij betrekken om zo de kerstsfeer te versterken en de bezoekers wat extra’s te geven.

Inmiddels is de eerste editie geweest en was ondanks de korte aanloop tijd en de weinige tijd voor promotie een groot succes. Er zijn zo’n 60/70 mensen komen schaatsen van jong tot oud. De reacties waren lovend van iedereen vooral omdat zo iets unieks nog niet eerder in Haarlem gedaan was. De eigenaar van de locatie vond het zelf zo onwijs leuk dat hij Michael en Lex gevraagd heeft om nog minimaal 2 edities te doen.

Meer informatie is te vinden via de Instagram van Silently On Ice.


Resultaat: Silent disco schaatsen in het Reinalda park
Fase: Afgerond