Heb jij ook een goed idee?

The Bulls Bootcamps

In Schalkwijk is er behoefte aan sport in de wijk en juist met elkaar. Bootcamps biedt een alternatief voor de jongeren waar ze hun energie kwijt kunnen raken. De jongeren hebben heel lang stil gezeten door de corona crisis. Alles ligt plat daarom wil Memet (21), een jongere uit Schalkwijk, heel graag fitness / bootcamps geven aan jongeren die weinig tot geen geld hebben om een fitness abonnement te kopen. Dit wil hij geven in parken, wijken, Cruyff Courts (Parkwijk (Haarlem Oost) en bij Hattrick. Elk week wil Memet 2 tot 3 lessen geven aan zowel jongens als aan meisjes vanaf 15 jaar. Fitness / bootcamp is belangrijk voor motorische ontwikkeling van elke jongeren. Vanaf deze leeftijd wil ik starten met techniek i.p.v. zwaar tillen. De lessen zullen lijken op de zogenoemde HIT-Trainingen.

Memet wil met deze bootcamps jongeren uit hun dagelijkse sleur halen en fysiek en mentaal ‘vitaler’ maken. Daarnaast wil ik met deze bootcamps een sociale verbinding worden / zijn in de buurt. Vanaf 1 oktober wil Memet structureel dit geven aan de jongeren. Het is gratis waardoor het toegankelijk is voor heel Schalkwijk. Mijn uiteindelijke doel is om een krachtcontainer in Schalkwijk te hebben waar ik elke week gratis bootcamps kan geven in de buurt. Momenteel zijn wij bezig om dit te realiseren in samenspraak met de gemeente en de wijkraad Molenwijk. Dit komt op een plek waar veel jongeren hangen ook wel de hangjeugd genoemd. Juist deze groep wil ik laten bewegen en perspectief geven om nog meer uit jezelf te halen en elke dag met frisse moed te starten.

Check voor meer informatie de Instagram van The Bulls Gym.


Resultaat: 10 jongeren die structureel meedoen met kracht- en conditietraining
Fase: Afgerond