Heb jij ook een goed idee?

Haarlem Model United Nations

De Verenigde Naties een ver-van-je-bed-show en alleen voor grijze oude mannen? Op Haarlem Model United Nations bewijzen jongeren van het Stedelijk Gymnasium het tegendeel. Jongeren van over de hele wereld maken hier al vroeg kennis met internationale politiek!

Jongeren zien vaak de politiek als iets voor later, terwijl zij evengoed wereldproblemen ervaren als volwassenen. Toch is het niet realistisch om te denken dat jongeren nauwelijks tot geen invloed hebben. Denk aan Gretha Thunberg! Plus zij zijn toch de advocaten, politici, wetenschappers en beleidsmakers van de toekomst. Iets om te koesteren dus.

Daarom organiseerde Tjits, Fien, Celeste en Pieter dit jaar de vijfentwintigste editie van Haarlem Model United Nations (HMUN) waar jongeren actief participeren in de internationale politiek. Zo’n 600 leerlingen uit de hele
wereld kwamen in het weekend van 8, 9 & 10 april naar Haarlem om de Verenigde Naties na te bootsen. Denk aan de Bavo Kerk, het Frans Hals Museum en het Stedelijk Gymnasium, maar ook het Stadhuis en het Provinciehuis waren locaties waar hard gedebatteerd werd.

Ze specialiseren zich in een specifiek thema namelijk; Human Rights: Establishing a world of equality and justice. Studenten gingen met elkaar in gesprek en voerde diverse debatten uit. Precies zoals je dit ook ziet in de volwassen Verenigde Naties.

Om dit evenement een succes te maken was er veel hulp nodig uit de stad. STAD ondersteund de projectgroep daarom bij de zoektocht naar duurzame sponsors.

Zelf sponsor worden voor volgende edities van HMUN? Laat het ons dan zeker weten! Stuur een mailtje naar conference@hmun.nl of een dm op Instagram.


Resultaat: Model United Nations conferentie in Haarlem
Fase: Afgerond