Heb jij ook een goed idee?

Tegendraads

Ga naar school, maak je opleiding af, werk fulltime voor een pensioen en geniet ondertussen waar je kan. Bijna in de hele westerse wereld is dit de norm. Je werkt hard voor een zo zeker mogelijke toekomst. De realiteit? Die doet hier niet zo aan mee. Het leven zit vol bochten, curve balls en werkelijk alle soorten mogelijke uitdagingen. Of je het nou wilt of niet.

Tegendraads herkent dit gevoel. Stabiliteit is iets waar je hard voor werkt, maar is niet altijd gegarandeerd of zelfs voorbestemd. Onder de radar zijn er genoeg mensen die zich juist niet conformeren met die norm. Of ze er nou voor gekozen hebben of niet, het is in ieder geval de grote fascinatie van Emer. Door midden van een onafhankelijke documentaire gaat zij een drie-tal ‘norm-vechters’ volgen. Iemand die thuisloos is of is geweest, iemand die bewust leeft met een laag inkomen en iemand die zich afsluit van de samenleving door zelfvoorzienend te leven. Zo geeft ze een podium aan anders denkenden met als doel meer begrip voor een ander en verbinding met elkaar!

De docu Tegendraads is anders dan anders, met veel ruimte voor eigen interpretatie. De kijker wordt uitgedaagd om zo min mogelijk een oordeel te vellen over de hoofdpersonen. Zij zijn kwetsbaar, sterk en representeren uitdagingen die iedereen op een manier in het leven tegen komen.

Door samen te werken met diverse professionele jongeren die allemaal inspraak hebben in het project is Tegendraads een documentaire die je niet snel los laat. In a way is het een visuele vertoning van hoe de nieuwe generatie naar de wereld kijkt. Best bijzonder dus..

tegendraads – bijvoeglijk naamwoord

uitspraak: te-gen-draads

1. heel anders dan anders en daardoor opvallend


Resultaat: Documentaire over Tegendraads leven
Fase: Voorbereidingen