Heb jij ook een goed idee?

Horeca Hufters

Psstt! Je hoort het steeds vaker, sissende geluiden of onbeschoft gedrag naar het horeca personeel. Meestal gebeurd dit bij jong personeel omdat zij het lastig vinden om voor zichzelf op te komen. Vaak ligt er veel druk op deze jongeren omdat ze veel dingen tegelijk moeten doen en het allemaal in een rap tempo moet. Soms kunnen bezoekers erg opdringerig zijn en reageren ze dan af en toe geërgerd of brutaal. In de praktijk zorgt dit er juist voor dat het werk als maar slechter gaat! Goed moment om hier een bierviltje voor te steken dus.

Om dit tegen te gaan op de horeca werkvloer hebben wij Horeca hufters bedacht. Horeca hufters is een campagne om het voor jong horeca personeel wat dragelijker te maken. Zo hebben we bedacht om bierviltjes te bedrukken. Daarop zal een quote komen met zoiets als; Is de ober langzaam scan de QR. Daaronder komt dan een Qr code die linkt naar een afbeelding. Op de afbeelding komt een lijst met de Do’sen Dont’s over hoe je met horeca personeel om hoort te gaan. Om de boodschap zo groot mogelijk uit te laten pakken zullen we 5000 gesponsorde bierviltjes leggen bij verschillende horecazaken in Bussum.

Het doel van onze campagne is om meer respect te krijgen voor jongeren die werken in de horeca. We willen nu alle corona regels zijn vervallen allemaal graag weer uit eten en stappen maar dat kan niet zonder personeel. We zullen er dus met zijn alle voor moeten zorgen dat het werken in de horeca leuk blijft voor iedereen.

Thema: Waarde van Werk