Heb jij ook een goed idee?

Classic Hiphop orkest

Classic Hiphop Orkest is een plek waarbij klassiek en hiphop samen komen in de vorm van een concert. Het is niet alleen bedoeld om muziek samen te brengen maar ook mensen. Tijdens deze concerten worden klassieke nummers in hiphop stijl gespeeld en hiphop nummers in een klassieke stijl gespeeld. 

Op 29 mei is het zo ver!! @Slachthuis 🎟 Gratis tickets via de link bit.ly/ClassicHiphop

Ik wil dit concert in Haarlem neerzetten om mensen samen te brengen en te laten zien dat hiphop en klassieke muziek meer is dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Door deze twee muziekstijlen te combineren doorbreek je stigma’s die er aan zowel klassieke muziek hangt als aan hiphop. Ik wil met dit concert de barrières doorbreken! 

Het wordt georganiseerd door Classic Jean (Jean Leliveld). Een twintigjarige muzikant uit Haarlem die anderen door middel van muziek wil inspireren. Zelf speelt hij piano en maakt elektronische muziek. Naast pianolessen geven wil hij ook mensen inspireren door middel van concerten te organiseren. Daarom is “Classic HipHop Orkest’ ontstaan. Muziek heeft voor Jean een grote betekenis in zijn leven en hij is ervan overtuigd dat muziek ons meer met elkaar verbindt dan we denken. Muziek is voor hem persoonlijk een uitlaatklep die een essentiële rol speelt in zijn leven. Hij hoopt door middel van dit concert mensen te kunnen raken met muziek en hun leven te veranderen zoals dat bij hem gebeurd is.

Classic HipHop Orkest – Het is bedoeld voor mensen die van hiphop en/of klassiek houden. Leeftijd speelt hierin geen rol maar de doelgroep zal naar verwachting ongeveer 16 t/m 60 jaar zijn.

Het orkest bestaat uit tien tot twintig mensen met een hiphop of klassieke achtergrond. Ze zullen een maand lang elke week bij elkaar komen om te oefenen voor het concert. Het concert zelf zal ongeveer een uur duren. Ik zou dit concert graag in september laten plaatsvinden. Dan zouden we het in de openlucht kunnen laten plaatsvinden.

Op 29 mei is het zo ver!! Voor updates en de gratis tickets kijk op de Instagram van Classic Hiphop Orkest. Een voorbeeld van een muzikaal project van STAD dat tijdens Covid door kon gaan kun je hier zien.


Resultaat: Een klassiek hiphop orkest
Fase: Realisatie