WoordvoorwoordHeb jij ook een goed idee?

Stichting Woord voor Woord

Sinds twee jaar is Woord voor Woord wekelijks bezig met het ontwikkelen van creatief talent binnen Haarlem. Nu, twee jaar later is de Woord voor Woord stichting opgericht. Woord voor Woord is een talent-ontwikkelingsprogramma voor jonge artiesten die op zoek zijn naar de volgende stap in hun muzikale carrière. De stichting steunt op vier pijlers:

  • Studiosessies: Elke zondag is de Woord voor Woord studio open voor iedereen die zich muzikaal wil ontwikkelen en andere jonge artiesten wil ontmoeten. Deze sessies worden begeleid door professionele producers, die de muzikanten sturen tijdens het opnemen. De artiesten kunnen hun nummers opnemen in een professionele studio, met apparatuur van hoge kwaliteit. Ook zijn er elke week schrijfopdrachten, zodat de talenten zich kunnen ontwikkelen in het schrijven van songteksten.
  • Workshops: Elke maand organiseren we een workshop, gegeven door een professional uit de muziekindustrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rappers, zangers, songwriters en managers. De jonge artiesten kunnen zo feedback krijgen op hun eigen werk, en exclusieve kennis opdoen van professionals uit de muziekindustrie.
  • Optredens: Om de maand organiseren wij optredens waarbij de artiesten hun muziek kunnen laten horen aan publiek. Dit is een kans om toekomstige fans te ontmoeten, en ervaring op te doen op het podium. Voor deze optredens hebben wij samenwerkingen met de meeste podia in Haarlem, denk bijvoorbeeld aan het Patronaat, de Toneelschuur, en Flinty’s.
  • Promotie: Naast ondersteuning op muzikaal vlak, helpen wij de artiesten ook bij het verspreiden van hun muziek en boodschap. Om de maand zetten wij één artiest in de spotlight op onze social-media kanalen. Er wordt een kort persoonlijk interview met de artiest gepubliceerd in de vorm van een video, en een videoclip geschoten bij één van de nummers dat tijdens de studiosessies is gemaakt. Zo vergroten wij de naamsbekendheid van de artiesten.

Geschiedenis

Ons project draait al twee jaar lang succesvol bij jongerencentrum Flinty’s, midden in het centrum van Haarlem. Hier ontvangen we elke week een groep bestaande uit ongeveer 10 jonge artiesten in de studio. De groep is gevarieerd, en we zien nog steeds wekelijks nieuwe gezichten. Ook hebben we een online community meer dan 250 mensen, ook deze is nog steeds in volle groei. We hebben onze deelnemers het afgelopen jaar enorm zien ontwikkelen, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak, en willen nu nog meer jonge muzikanten in dezelfde kans geven. 

Onze plannen

Allereerst gaan we een grote studio bouwen in de bibliotheek van Schalkwijk. Hier organiseren we de studiosessies. In samenwerking met het meemaakpodium Schalkrijk dat in de bieb actief is, zullen we in de bibliotheek ook de workshops huisvesten. Daarnaast organiseren we optredens waar talent uit Schalkwijk een podium krijgt, en geven we een aantal artiesten een plekje in de spotlight op onze social media-kanalen.

De bibliotheek zal overdag gewoon open zijn om boeken te lenen, maar zal daarnaast ook een cultureel centrum en een veilige plek zijn voor jong talent om zich creatief te ontwikkelen, en lekker muziek te maken.

Hou de STAD Insta & die van woordvoorwoord in de gaten voor updates. Zie hier hoe Woord voor Woord begon.


Resultaat: Stichting Woord voor Woord oprichten
Fase: Afgerond