Pitch ControlHeb jij ook een goed idee?

Pitch Control

De Haarlemse DJ contest van 2022 – Pitch Control

Upcoming DJ’s 

De afgelopen jaren hebben de jongeren weinig ruimte gehad om uit te gaan of te draaien op leuke feesten. Dit heeft niet alleen een impact gehad op de clubs maar ook op de jongeren. De jongeren die 18 zijn geworden tijdens de lockdown, hebben niet dezelfde kansen gekregen als de generatie voor hen. De jongeren die 18 jaar zijn geworden tijdens de lockdown hebben niet de kans gehad om meteen uit te gaan op hun verjaardag, of te draaien op kleine (huis)feestjes. Wel heeft de lockdown ervoor gezorgd dat veel jongeren meer tijd hadden om op zoek te gaan naar een nieuwe hobby, om verveling tegen te gaan. Er zijn veel jongeren die tijdens de lockdown hebben leren draaien en ik wil upcoming DJ’s een podium geven om te laten horen wat zij kunnen en de strijd aan te gaan met andere DJ’s. Want er zijn veel jongeren met veel talent en dit talent moet gezien worden.

Muziek van nu

Ik ben Shaqylle en dit jaar wil ik een DJ contest organiseren met verschillende upcoming DJ’s uit Haarlem (en omstreken). Muziek is een middel wat de mensen samenbrengt en het verschil tussen de mensen omarmt. Iedereen is welkom, jong of oud, zwart of wit, arm of rijk. Tijdens het feesten komen we allemaal samen en zijn wij 1. Daarom wil ik upcoming DJ’s motiveren en stimuleren hieraan bij te dragen. Daarnaast zal deze contest de perfecte plek zijn om ideeën uit te wisselen en te leren van andere DJ’s.

Ik vind het belangrijk om een aantal grote namen te betrekken bij Pitch Control zodat de upcoming DJ’s de juiste begeleiding krijgen. Ook kunnen zij kostbare feedback krijgen van DJ’s die al jaren lang in deze scène werken en hierdoor goed weten waar je rekening mee moet houden als upcoming DJ. Ik werk samen met Vunzige Deuntjes en Hangover, dit zijn grote namen binnen de uitgaans cultuur. 

Programma

Pitch Control bestaat uit 3 fases, namelijk de (voor)selectie, voorronde en de finale (eindfeest). De fases zien er als volgt uit:

I. Selectie 

Van tevoren vraag ik aan iedereen die zich aanmeldt om hun mixtape op te sturen. Hieruit zal ik, samen met een aantal professionals de 10 beste sets selecteren en zij kunnen dan deelnemen aan de voorronde.

II. Préliminaires (voorronde)

De DJ’s die geselecteerd zijn mogen deelnemen aan de voorronde. Tijdens de voorronde zullen 10 DJ’s een korte set draaien. Vervolgens zullen er 3 finalisten bekend gemaakt worden door de jury, deze finalisten zullen hun set draaien in het Patronaat (Haarlem) tijdens een dik eindfeest.

III. Finals 

De finalisten krijgen de gelegenheid om naar de studio te komen op ons kantoor in Haarlem en kunnen dan tips krijgen van DJ Maceo, die ook DJ les geeft. Tijdens de finale zullen wij beginnen met een paar leuke dj’s die het publiek even zullen opwarmen. Vervolgens zullen er 3 bekende DJ’s aanwezig zijn die als jury zullen functioneren en zij zullen naast de uitslag ook feedback geven op wat jullie hebben laten horen.

Hangover

Na de contest wordt de winnaar bekend gemaakt en zal het feest voortgezet worden door de Hangover group. De winnaar van de contest wint een mooie prijs en mag ook draaien op het eerstvolgende Hangover feest in Amsterdam! Waar ongeveer 800 bezoekers komen. Of jij nou geselecteerd bent of niet, iedereen is welkom om te komen kijken naar de  contest, dus neem gerust je vrienden mee en maak er met ons een toffe avond van!

Hou onze Insta in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.


Resultaat: Het nieuwe DJ talent van Haarlem vinden!
Fase: Realisatie