Heb jij ook een goed idee?

Iftar Oost

De maand Ramadan is een belangrijke maand voor de moslims. De Ramadan houdt in dat moslims een maand lang vasten van zonsopkomst tot zonsondergang. Iedereen doet extra hun best doen om goede daden te verrichten en slechte zaken te vermijden. Tijdens het vasten wordt er van zonsopkomst tot zonsondergang niet gegeten of gedronken. De iftar geeft het moment aan dat de moslims hun vasten mogen verbreken (zonsondergang), en de suhoor geeft het moment aan dat de moslims eten voor het vasten begint (voor zonsopkomst ).

De iftar is altijd een mooi moment tijdens de Ramadan. Het is iets waar je de hele dag wel een beetje naar uitkijkt. Heerlijke gerechten voorbereid met liefde mag je dan eindelijk nuttigen. Het vasten verbreek je vrijwel altijd wel met familie en vrienden. Het hoort een gezamenlijk iets te zijn. Toch zullen er ook gevallen zijn waar mensen alleen zijn en zich eenzaam voelen.

Daarom hebben wij op 19 april 2022 een iftar maaltijd voor iedereen uit de buurt georganiseerd. Iedereen was welkom bij de iftar maaltijd, moslim of geen moslim, of je nou hebt gevast of niet. Deze iftar maaltijd heeft plaatsgevonden bij de Fightclub in Haarlem Oost.

Het is een geslaagde avond geweest waarin wij lekker met elkaar hebben gegeten, gelachen en kennis gemaakt op een andere manier.