Heb jij ook een goed idee?

Days of no waste

Voedsel verspilling is en blijft een groot probleem in de hele wereld. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren en eenpersoonshuishoudens het meeste voedsel verspillen. Zonde natuurlijk, daar moet iets aan gedaan worden. Maar hoe kan er impact gemaakt worden bij deze doelgroep? Jacco, Evy en Marlou staken hun koppen bij elkaar en bedachten een simpel maar effectief idee. Een scheurkalender; wie is er niet oud mee geworden? Neem die telefoon eens een keer niet mee, en blader lekker door de scheurkalender ‘Days of no waste’ om spelenderwijs te leren hoe jij zelf iets tegen voedselverspilling kan gaan doen.

Aan de hand van de scheurkalender ‘Days of no waste’ gaan Jacco, Evy en Marlou de straat op en langs bij verschillende (studenten)huizen. Tijdens deze ontmoeting zullen er korte gesprekken worden gevoerd over het thema en wordt er awareness gecreëerd.  

Een scheurkalender; wie is er niet oud mee geworden? Een kalender waar niet alleen een datum op weergegeven wordt, maar ook nog eens een leuke feitjes, handige tips, simpele en overheerlijke recepten, challenges, rebussen en dilemma’s allemaal in het thema: ‘foodwaste’. Al deze onderdelen zal de doelgroep meer informatie geven over het thema foodwaste. Zo wordt de lezer geamuseerd tijdens (bijv.) hun toiletbezoek, maar kan men er ook van leren en er gelijk naar handelen.

Deze volledige kalender heeft als doel om jongvolwassene op een humoristische en leerzame wijze te informeren over foodwaste. Dit met uiteraard een knipoog naar de huidige levensstijl, want zeg nou zelf… het verspillen van voedsel kan zeker minder!

Thema: foodwaste