Heb jij ook een goed idee?

Gnarly Harlem II

Op vrijwel alle skatebanen in binnen- en buitenland heerst een geweldig verbindende sfeer. Iedereen is er welkom, wat je achtergrond ook is. Mensen zijn vriendelijk, open en wie respect uitstraalt kan dit ook terug verwachten. Gesprekken met wildvreemden zijn hier niet ongewoon, terwijl dat op straat écht niet altijd lukt. Gnarly Harlem snapt deze cultuur als geen ander en gaat de verbinding aan!

In wijken als Haarlem oost en Schalkwijk skaten relatief weinig jongeren. Een gebrek aan outdoor skate spots heeft hier waarschijnlijk een groot aandeel in. Behalve het indoor Skatepark (waar op dit moment alleen skateboarders welkom zijn), zie je enkel vervallen skate parkjes in de omgeving terug. Op hetzelfde moment is die verhouding van skaters in andere steden echt heel anders. De skate scene in Haarlem kan dus wel een boost gebruiken. Door een serie activiteiten te organiseren samen met skaters en bmx’ers uit de omgeving ging Gnarly Harlem de verandering aan.

Verandering hoe?

Gnarly Harlem is voor en door skater / bmx’ers. Op 16 juli bouwden zij het Reinaldapark in Haarlem om tot een skatepark for a day! Iedereen was welkom, first timers of pro skaters. Er was plek en uitdaging voor alle niveaus. Diverse partijen sloegen daarnaast de handen ineen om samen de activiteiten tot een groot succes te brengen. Denk aan skate merken uit de omgeving die hun nieuwste gear showcaseten, pro bmx’ers die hun vetste moves demonstreerden en een jam waar diverse disciplines met elkaar de strijd aan gingen. De tweede editie van het Gnarly Harlem pop-up park was groter, beter en Gnarly’er!

Dit is pas het begin

Gnarly Harlem is het begin van een serie events & acties die skaten en bmx’en voor iedereen toegankelijk gaat maken in heel Haarlem. Het zijn urban sporten voor iedereen. Van haar verbindende kracht willen we iedereen bewust maken in de omgeving. Je zult in de toekomst op meer plekken in de stad een pop up skatepark kunnen verwachten. Harlem let’s roll!


Resultaat: Toffe skate en bmx events in Haarlem
Fase: Afgerond