Haarlem Town QueersHeb jij ook een goed idee?

HTQ – Haarlem Town Queers

Haarlem mist een plek waar queer mensen veilig bij elkaar kunnen komen en zichzelf kunnen zijn. Wij voelen ons vaak niet welkom op de bestaande plekken in Haarlem. Om dit gevoel wel te bereiken willen we een plek creëren waar we mogen bestaan in al onze facetten en waar we mogen groeien zonder beoordeeld te worden. Een plek voor HTQ – Haarlem Town Queers. Door onze events creëren we niet alleen een plek waar dit mogelijk is, maar verbinden we ook de gemeenschap. En wat verbind er meer dan eten?

HTQ Vegan Dinner 

Haarlem Town Queers is een organisatie die maandelijks ‘hangouts’ zal organiseren. Die bestaan uit samen dineren, spellen spelen en andere activiteiten waardoor de aanwezigen elkaar kunnen leren kennen. Om de maand zal er een veganistisch diner georganiseerd worden voor de lokale LGBTQI+ gemeenschap in Haarlem. Dit is bij uitstek de plek waar mensen dieper in gesprek met elkaar kunnen komen, aanwezigen kennis kunnen maken met de organisatie en gelijkgestemde elkaar kunnen ontmoeten. We willen ook de jongere generatie de ruimte geven om hun eigen evenementen te organiseren. We geloven namelijk dat jongeren zelf het beste weten wat zij nodig hebben.

De doelgroep 

Haarlem Town Queers wordt georganiseerd voor en door queer mensen in Haarlem. Vooral voor mensen die nog geen queer mensen kennen en zelf net uit de kast zijn of nog zoekende zijn, is het erg belangrijk om gelijkgestemden te kunnen ontmoeten. Om deze reden zijn jonge queer mensen ook een belangrijk deel van de doelgroep. Verder zal de doelgroep uit queer mensen uit Haarlem bestaan. Op deze manier kunnen oudere en jongere queer mensen elkaar leren kennen.

De HTQ family

Haarlem Town Queers is gestart door een groep van 8 queer (jong-) volwassenen die in Haarlem wonen. We hebben elkaar leren kennen door activistische organisaties. We waren het er over eens dat er eigenlijk geen echte plek was voor ons als queer mensen in Haarlem. Dit zette ons ertoe aan om zelf deze plek te gaan creeren om queer mensen met elkaar in contact te brengen. Meerdere leden van de groep hebben al ervaring met organiseren en faciliteren van ontmoetingsplekken en evenementen. Aangezien we zelf allemaal queer zijn hebben we ook een goed inlevingsvermogen in wat een queer ontmoetingsplek en activiteiten nodig hebben. 

Het doel 

De Haarlem Town Queer activiteiten zullen worden georganiseerd om queer mensen in een veilige omgeving met elkaar in contact te brengen. Dit willen wij doen omdat het heel belangrijk is dat je mensen om je heen hebt die je ervaringen begrijpen en herkennen. Verder helpt een veilige omgeving ook bij het ontdekken van je eigen identiteit, of dat nou over gender, seksualiteit of beide gaat. Het is belangrijk dat deze activiteiten er komen binnen Haarlem omdat er op het moment nog weinig mogelijkheid is voor queer mensen om elkaar te ontmoeten in een veilige queer omgeving.

Hou de insta van Haarlem Town Queers in de gaten voor event data en tickets. Of neem een kijkje op de HTQ site. Zie hier ook onze toffe promovideo.


Resultaat: Creating intersectional queer spaces and events in Haarlem
Fase: Realisatie