Heb jij ook een goed idee?

Classic Hiphop orkest

Classic Hiphop Orkest is een plek waarbij klassiek en hiphop samen komen in de vorm van een concert. Het is niet alleen bedoeld om muziek samen te brengen maar ook mensen. Tijdens deze concerten worden klassieke nummers in hiphop stijl gespeeld en hiphop nummers in een klassieke stijl gespeeld. 

Op 29 mei was het zo ver!! We hebben het Slachthuis uitverkocht met het Classic HipHop Orkest. Zie de aftermovie hier op deze site.

Ik wilde dit concert in Haarlem neerzetten om mensen samen te brengen en te laten zien dat hiphop en klassieke muziek meer is dan wat je op het eerste gezicht zou denken. Door deze twee muziekstijlen te combineren doorbreek je stigma’s die er aan zowel klassieke muziek hangt als aan hiphop. Ik wilde met dit concert de barrières doorbreken! 

Het werd georganiseerd door Classic Jean (Jean Leliveld). Een twintigjarige muzikant uit Haarlem die anderen door middel van muziek wil inspireren. Zelf speelt hij piano en maakt elektronische muziek. Naast pianolessen geven wilde hij ook mensen inspireren door middel van concerten te organiseren. Daarom is “Classic HipHop Orkest’ ontstaan. Muziek heeft voor Jean een grote betekenis in zijn leven en hij is ervan overtuigd dat muziek ons meer met elkaar verbindt dan we denken. Muziek is voor hem persoonlijk een uitlaatklep die een essentiële rol speelt in zijn leven.

Classic HipHop Orkest – Het was bedoeld voor mensen die van hiphop en/of klassiek houden. Leeftijd speelt hierin geen rol maar de doelgroep was ongeveer 16 t/m 60 jaar.

Het orkest bestaat uit tien tot twintig mensen met een hiphop of klassieke achtergrond. Ze hebben twee maanden lang elke week bij gerepeteerd voor het concert. Het concert zelf heeft ongeveer een uur geduurd.

Voor updates over volgende edities kijk op de Instagram van Classic Hiphop Orkest. Een voorbeeld van een muzikaal project van STAD dat tijdens Covid door kon gaan kun je hier zien.

De campagne #WeesBrutaal: ‘Mijn brutaalste move is improviserend dirigeren on stage!’


Resultaat: Een klassiek hiphop orkest
Fase: Afgerond