Heb jij ook een goed idee?

Behind The Castle

Behind the Castle is een Techno feest met een DJ contest in 1. Wij wilden graag jonge opkomende DJ’s een kans geven om te draaien voor een live publiek. Door de laatste twee jaar veel verplicht binnen te hebben gezeten wordt het nu tijd om de nieuwe generatie DJ’s zoveel mogelijk kansen te geven en te ondersteunen! Wij, als ‘nieuwe generatie DJ’s’ organiseren daarom een DJ contest en een aansluitend feest waarbij de finalisten tegen elkaar streden voor een publiek.

Techno is nog steeds een opkomend muziekgenre onder de jongere generatie. Ook wij houden zelf ook het meest van dit genre. Vandaar dat dit feest en de DJ Contest zich concentreert op Techno en House. Wij vinden het tof om voor jonge DJ’s uit de omgeving Haarlem een kans te creëren om voor een live publiek op te treden. Dat hebben wij gerealiseerd door middel van deze contest. De finale (tussen twee finalisten) was op een echte feestlocatie waar je als beginnend DJ kan ervaren hoe het is om te draaien voor publiek, super goed kan netwerken en nieuwe mensen met dezelfde passie kan ontmoeten. 

Viggo & Raoul

Wij Viggo (17) en Raoul (19) komen uit de omgeving Haarlem wij hebben zelf een enorme passie voor muziek. Wij beoefen dan ook graag onze passie uit als DJ en muziekproducer. De laatste twee jaar hebben wij als beginnende professionals zelf ervaren hoe het is om geen kansen te hebben en zonder uitzicht af te moeten wachten. Daarom wilden wij nu ons steentje bijdragen en jonge DJ’s een kans geven. 

Praktisch 

De DJ Contest heeft deels online plaatsgevonden door middel van opkomende DJ’s die hun mixtape mochten inzenden. Hieruit ging een professionele jury van drie personen bepalen welke twee DJ’s door zijn gegaan naar de volgende ronde (de finale). Deze twee DJ’s hebben tegen elkaar gestreden op 25 juni 2022 in Kokonotches, Haarlem. Hier heeft het publiek gekozen wie van twee DJ’s de titel van: ‘Best upcoming Techno DJ in Haarlem’ heeft gewonnen. Ook kreeg de winnaar een prijs. Een masterclass van een bekende DJ, een tegoedbon van een muziekwinkel in Haarlem en natuurlijk een Behind The Castle trofee! Ook mag de winnaar op het eerstvolgende evenement van Behind The Castle draaien!

Check de Insta van Behind The Castle voor de aftermovie en de foto’s. Bekijk hier ook onze toffe promovideo.


Resultaat: Dj contest en techno feest in Haarlem
Fase: Afgerond