Heb jij ook een goed idee?

Guru Garden – het 5e element

Werken aan je geestelijke gezondheid. Het is allang geen taboe meer. Noodzakelijk zelfs! Zo denken ook de jongeren Charlotte en Gilles er over. Zij richten namelijk hun eigen leven (waar kan) in volgende de eeuwenoude wijsheden van Ayurveda. Het is de hoogste tijd om de ‘wetenschap van het leven’ te delen met iedereen die hier in geïnteresseerd is. Guru Garden was geboren!

Guru Garden – het 5e element was dé kookworkshop die het anders aanpakt. Charlotte en Gilles leren de deelnemers koken volgens principes uit de Ayurveda (een Indiase levensleer). Mensen zijn tegenwoordig gewend aan aardbeien in de winter en winterpenen in de zomer maar is dit wel zo goed voor je?

De elementen? Die vind je in het hele universum, dus ook in je eigen lichaam en in voedsel. De eerste editie van Guru Garden vond op 31 juli plaats bij buurtboerderij Nieuweg in Haarlem. Na het volgen van onze workshop gingen deelnemers huiswaarts met overheerlijke recepten die we toen hadden bereid, maar ook met nieuwe inzichten gebaseerd op een gebalanceerd leven.

Guru Garden kickte met Het 5e Element af met een vernieuwende Haarlemse stroming. Zo organiseert Guru Garden diverse seizoensgebonden activiteiten en workshops georganiseerd op verassende locaties. Het doel? Mensen prikkelen om lokaal, gezond en gebalanceerd te eten en vooral hoe je dit in je dagelijks leven kunt implementeren. Geïnspireerd vanuit Ayurvedische wijsheden. In een tijd waarin alles snel gaat is het belangrijk om wat vaker de tijd te nemen voor het bereiden van eten en om er dan samen van te genieten. 

Benieuwd naar de reis van Guru Garden? Check dan hier de Instagram pagina voor het actuele programma. 


Resultaat: Ayurvedische kookworkshop
Fase: Afgerond