Heb jij ook een goed idee?

SOKKER Voetbaltoernooi

Sokker voetbaltoernooi wordt het nieuwste sportevent van Haarlem Noord en wordt georganiseerd voor jongeren die geen voetbal/sportschoenen hebben of kunnen veroorloven. Er zijn in Haarlem (en omgeving) nog teveel jongeren die hierdoor niet gaan sporten. Hier gaat Sokker de oplossing voor bieden.

“Vroeger gingen mijn vrienden en ik namelijk al voetballen op onze SOKKEN. We deden dat op een kunstgrasveld. Degene die geen voetbalschoenen hadden konden dan gewoon meedoen. Het is goed voor je techniek en balgevoel maar je kan elkaar ook geen pijn doen met noppen.”

Sokker voetbaltoernooi draait in eerste instantie om het inzamelen van zoveel mogelijk voetbal en sportschoenen maar natuurlijk ook om samen een leuke dag te hebben. Het spelen op sokken is een manier om de jongeren op gelijke voet te zetten. Voetbalschoenen zijn niet voor iedereen verkrijgbaar/betaalbaar en met deze inzameling willen we daar mensen van bewust maken en inzamelen. Het gaat om (on)gebruikte kleding/schoenen van gezinnen die daar zelf niet meer naar omkijken of het zelfs vergeten, op deze dag is er een reden om nieuwe leven te geven aan al die spullen en iemand anders er blij mee te maken.

Sokker werd op 14 september van 18:00 tot 20:00 op het terrein van HFC EDO gerealiseerd.

meer informatie kan je vinden via deze link.


Fase: Realisatie