Heb jij ook een goed idee?

Freerun spot in Haarlem

“Freerun is goed voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Je leert vallen en opstaan, angsten overwinnen, en krijg je veel meer kennis/controle over je eigen lichaam. Je overwint angsten op mentaal en lichamelijk vlak. Met freerunning kun je laagdrempelig starten en op je eigen snelheid groeien en leren van andere freerunners. Ook is het bewezen dat het zelfvertrouwen groeit door het beoefenen van freerunning.” Daarom hebben wij een freerun spot in Haarlem nodig!

Wij zijn Mike, Jay, Seppe, Laurens, Finn, en Wesley, vijf jonge freerunners en één freerunningtrainer uit Haarlem. Al ruim zes jaar beoefenen wij in Haarlem de sport freerunning. Dit doen wij zowel op straat als in de lessen van Wesley. Deze freerunning lessen vinden altijd plaats binnen in een ingerichte sporthal. Er is helaas geen mogelijkheid om onze lessen buiten te laten plaatsvinden. Als wij zelf buiten onze sport willen beoefenen doen wij dit op muurtjes en van verhogingen die wij kunnen vinden in onze nabije omgeving. Dit zorgt er soms voor dat er jongeren zijn die over de muurtjes en daken van de buren aan het springen zijn. Wat vaak als overlast wordt beschouwt.

Daarom willen wij, als jonge freerunners, een plek waar wij kunnen sporten zonder dat het meteen als overlast wordt bestempeld. Dit is zowel voor ons als de buurtbewoners vervelend. Wij willen niemand tot last zijn maar wij willen wel buiten kunnen sporten.

Freerunning/Parkour is echt een community sport. We zijn met zijn allen één en hebben allemaal hetzelfde doel. Je zelf uitdagen en het verbeteren van je vaardigheden. Het maakt dan ook niet uit bij wie je traint, hoe goed je bent of hoe oud je bent. Met elkaar “trainen” is wat wij het liefste doen.

Wij kunnen met een freerunpark, verschillende culturen, sporten en verenigingen samenbrengen. Wij willen een freerun spot voor verschillende instanties (= verenigingen en freerun teams), zodat wij met elkaar kunnen sporten, socializen en kunnen leren van andere sporters. Ook lijkt het ons enorm tof om aan Haarlem te kunnen laten zien wat freerun is, zo hopen wij veel mensen van jong tot oud te inspireren met onze sport. 

Bovendien is een openbare freerun spot ideaal voor de jongeren die niet in de mogelijkheid zijn om te betalen voor bijvoorbeeld freerun lessen of bootcamp materialen. Op de freerun spots zelf kun je leren van anderen en anderen kunnen leren van jou.

Hierbij een voorbeeld van een freerunpark, om een duidelijke indicatie te geven van wat wij zouden willen bouwen als freerun spot. 

“De freerun community staat samen met ons te trappelen om dit te bewerkstelligen. Wij zullen deze zomer starten met een crowdfunding, inzamelen van handtekeningen en filmpjes om de behoefte / nood te laten zien van een dergelijke freerun spot. Wij gaat voor de eerste freerun spot in Haarlem!”

Hou de 4motion Insta in de gaten voor de updates.


Resultaat: Een freerunpark in Haarlem
Fase: Afgerond