Heb jij ook een goed idee?

Verbaal sparren


Fightclub Haarlem is al jarenlang een begrip in Haarlem. Eerst met uitvalsbasis in Schalkwijk, maar tegenwoordig in Haarlem Oost actief. Jongeren zien de Fightclub niet alleen als hun sportschool waar zij trainen aan hun kickbokstechnieken, maar het is meer dan dat. Veel jongeren leggen dan ook hun vragen en problemen neer bij de trainer Jamal, die ook ziet dat er behoefte is aan antwoorden van professionals uit het werkveld.

Verbaal sparren is georganiseerd, om te laten zien dat er wel degelijk aan de jongeren gedacht wordt. Jongeren uit Haarlem Oost en Schalkwijk staan niet altijd op de voorgrond en nu is het podium helemaal van hun. Er wordt stilgestaan bij een aantal onderwerpen waarover in gesprek wordt gegaan met professionals, zoals de politie of ambtenaren van de gemeente. Jongeren hebben vaak het gevoel dat er niet naar ze wordt geluisterd en dat ze niet serieus worden genomen. Dit is dan het moment om je stem te laten horen.

Verbaal sparren is in het leven geroepen om de afstand tussen jongeren en professionals kleiner te maken en vindt plaats in de Fightclub Haarlem, dat is weer eens een andere setting dan normaal, en wellicht voelt het ook wat vertrouwd aan voor de jongeren, omdat zij de plek kennen en voor sommige van hen het een tweede thuis is.