Heb jij ook een goed idee?

Padel Toernooi Zandvoort

Padel Toernooi Zandvoort is hét toernooi voor jongeren uit zandvoort om samen te komen voor hun gezamenlijke interesse; Padel! Deze jongeren spreken normaal af via groepschats of ze bellen elkaar. Wij hebben een toernooi voor deze groep georganiseerd, waar ze dus een hele middag plezier van hadden. In Zandvoort zijn geen faciliteiten om te kunnen padellen. Met dit event zorgde wij ervoor dat ze een keer gezamenlijk konden padellen. Na het toernooi willen we meerdere dorpen stimuleren een eigen padelbaan te bouwen. Want padellen is gewoon de leukste sport van 2022.

Padelhill

Op een zondagmiddag werden 32 jongeren verwacht om 13:30 aanwezig te zijn, bij de padelbanen van Padelhill in hun sportkleding. Daar werden zij verwelkomd en werd hen uitgelegd hoe de poules waren ingedeeld. Zij hebben vooraf een speelpartner gekozen en kwamen als duo aan. Degene die zelf geen racket hadden konden die daar krijgen als bruikleen. Dan kon iedereen op een bord aflezen waar die moet spelen en hoe laat die start. Er was een begeleider die affloot wanneer de tijd afgelopen was en die noteerde ook de scores. Na de poule fases werd er een halve finale en daarna finale gespeeld waar iedereen bij kon komen kijken. Wanneer alles was gespeeld werd er een prijsuitreiking gehouden en ging iedereen langzaam naar huis.

Wat is Padel?

Padel is een sport die al sinds de jaren 70 gespeeld wordt in Spanje. Tegenwoordig is het zelfs de tweede nationale sport in Spanje achter voetbal. Momenteel is Padel een erg opkomende sport in Nederland. Wat padellen leuk maakt is dat je met weinig talent de sport snel onder de knie krijgt. Maar wat je tot een betere speler maakt in padellen is het vermogen om jezelf goed te positioneren en vooruit te denken.