Heb jij ook een goed idee?

Walking Brains

Workshop

Walking Brains is een leuke spelvorm om ondernemende jongeren aan te wakkeren om vette shit te fiksen én tegelijkertijd om een nieuw leven te blazen in de ‘STAD community’. Want deze ‘community ‘ is sterk verouderd. De jongeren die wij graag uitnodigen op kantoor zijn tussen de 16 en 25 jaar. In totaal worden er 4 sessies georganiseerd. We willen per dag maximaal 6 deelnemers uitnodigen om zo effectief mogelijk te brainstormen.

Brainstormsessie

De sessies vonden plaats in het gebouw van STAD aan de Gasthuisvest. Deze plek voelt voor jongeren als een zeer creatieve werkomgeving. Tijdens de sessie werden 6 jongeren per keer verwelkomd. Ze starten met een kennismakingsspel. Dit zijn 12 random vragen die de jongeren om en om uit een grabbelton trekken en beantwoorden. Vragen als: Wat is het meest ongemakkelijke wat je ooit in groepsverband hebt gezegd? en Wat is jouw ideale zaterdagavond? passeren de revue. 
Wanneer de groep elkaar wat beter had leren kennen werden ze in duo’s ingedeeld en begon de uitleg van de workshop. De locatie werd opgesplitst in drie ruimtes. Elke ruimte heeft A3 vellen, stiften maar het allerbelangrijkste is dat elke ruimte een eigen thema heeft gekoppeld met een leuke interactie.
De duo’s gingen bij elk thema brainstormen om uit te komen op een grandioos idee. Na 5 à 10 minuten werden de duo’s gevraagd door te draaien naar een andere ruimte. Bij de laatste ronde kon elke deelnemer bepalen welk idee hem het meest interesseerde en daar konden weer nieuwe groepen van ontstaan. Na de nieuwe indeling gingen we de resterende tijd benutten aan de leukste ideeën, waarbij wij ze begeleiden en hielpen. Aan het einde werdt iedereen gevraagd zijn idee te presenteren en daarna sloten we af met overheerlijke baklava.

De kracht van groepsverband

De jongeren die meededen aan Walking Brains hadden de kans om in groepsverband samen na te denken over projecten die hun zelf leuk vinden, maar misschien deelde ze ook de interesse van een ander en wilde ze daarbij aansluiten. Het doel hiervan was om verschillende ideeën te delen met elkaar en daarbij plezier en samenwerking te vinden. Je ideeën delen met andere geeft je de mogelijkheid meningen van een ander perspectief te krijgen waardoor je soms een opheldering krijgt of je idee kan aanpassen. Om jongeren ook te stimuleren hun eigen weg te volgen konden ze hun EIGEN idee op een bierviltje schrijven. Dit was los van de groepsverband ideeën.