Heb jij ook een goed idee?

FLOW

Kom in de FLOW!

Hiphop en Haarlem

Hiphop, wat ooit in de jaren 70 begon in Jamaica is nu populairder dan ooit. In New York werd op straat hiphop volop gedraaid en gemaakt. Er ontstond een dansstijl, er werd voor het eerst graffiti gespoten en mensen begonnen met rappen. De jaren 90 word ook wel ‘The golden years of hiphop’ genoemd, doordat het zo snel groeiden en er steeds betere artiesten het podium betraden. Er werden meningen gedeeld over het leven en de maatschappij. Dit was en is nog steeds voor velen dé manier om zichzelf te uiten.

In Haarlem is er een hiphopcultuur die zich richt op muziek maken, dansen en graffiti. Rappers vinden af en toe een podium om hun kunsten te laten zien en dansscholen organiseren elk jaar een afsluitende voorstelling voor hun dansers. Hier blijft het echter dan ook vaak bij. Daarnaast verandert de muziekstijl en vind je nog weinig van deze ‘golden years’ terug. FLOW is een evenement waar liefhebbers van old school hiphop ondergedompeld worden in nostalgie. FLOW is een hiphop feest waar verschillende hiphop disciplines te ervaren zullen zijn. Denk hierbij aan dans, rap en graffiti. Daarnaast zal een DJ old school hiphop en R&B nummertjes draaien.

Het idee

De locatie van dit feest zal voor een avond ondergedompeld worden in een old school hiphop vibe. Naast old school hiphop en R&B nummers die gedraaid worden, zullen verschillende optredens plaatsvinden en graffiti kunst te bewonderen zijn. Jongeren krijgen de kans om hun graffiti, dans of rap skills met het publiek te delen door het podium te pakken. Deze elementen zullen een extra element geven aan FLOW en hypen op deze manier het publiek op om nog meer los te gaan.

Waarom

FLOW zal jongeren een podium bieden om te werken aan hun persoonlijke- en/of talentontwikkeling. Door te laten zien wat hiphop allemaal te bieden heeft in verschillende kunstdisciplines, hopen wij mensen met gemeenschappelijke interesses te verbinden en helpen de hiphop community in Haarlem te versterken. Vanuit deze community is er veel vraag naar hiphop evenementen in Haarlem. FLOW kan zo bijdrage aan het vervullen van deze behoefte.


Resultaat: -
Fase: Realisatiefase