Heb jij ook een goed idee?

Uitspatting

Uitspatting is voor jonge helden die weinig tijd voor zichzelf hebben. Dit project is bedacht zodat de jonge helden zich helemaal kunnen laten gaan. Uiteindelijk kregen de jongeren hun eigen kunstwerk mee, als een aandenken. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat ze een reminder hebben.

Mantelzorgers < Jonge helden

Uitspatting is georganiseerd door Axel, Quinten, Brian & Rover van STAD Haarlem. Wij zijn ervan overtuigd dat er heel veel jongeren niet van zichzelf weten dat ze jonge mantelzorgers zijn, maar deze jongeren zijn eigenlijk onwijze helden. Ze klagen niet over de tijd die ze verliezen in hun vrije tijd en doen alles met zorg en liefde. Wij gaan deze jonge helden een dagje voor hun zelf geven, zodat ze al hun emoties en opgekropte gevoelens kwijt kunnen bij Uitspatting. Dit willen we mogelijk maken door middel van verfbommen die ze met alle kracht op witte canvassen kunnen gooien. 

Verf gooien

Op 16 december 2022 om 13:00 verzamelde de jongeren zich bij T’ Kleverhuis in Haarlem. Er is een verf smijt tent aanwezig zodat er niks vies word, ook staan alle benodigdheden al paraat zodat iedereen zo snel mogelijk kan beginnen, na een korte uitleg gaan we van start. De jongeren zijn compleet vrij om op elke manier dan ook hun kunstwerk te maken.

Me time

De jongeren hebben met dit project wat tijd voor hun zichzelf gehad, na afloop van de workshop nam de eigenaar alle kunstwerken mee naar zijn atelier. Hier liet hij alle kunstwerken drogen en deed er een speciale lak op, hierna hebben alle deelnemers hun eigen kunstwerk terug gekregen. Wat wij hiermee proberen te bereiken, is dat als ze hun kunstwerk terugzien zij zullen herinneren dat ze af en toe ook aan zichzelf moeten denken. 

Data:

  • 16 december 2022
  • 13:00  –  15:00
  • T’ Kleverhuis
  • 2021 ZH te Haarlem
Thema: de jonge mantelzorger