Heb jij ook een goed idee?

De Mantel Mag Af

Tegenwoordig zijn 1 op 5 jongeren een mantelzorger. Dit kan al vanaf jonge leeftijd gebeuren en beseffen deze jongeren niet dat ze een JMZ-er zijn. Opgroeien met zorg in het gezin heeft invloed op hun ontwikkeling en gezondheid. JMZ-ers hebben vaak de neiging om zichzelf te vergeten. En door de druk waar zij onder staan kan dit nog vaker voorkomen. Deze JMZ-ers zijn niet alleen bezig met het verzorgen van de persoon die ze liefhebben maar ook met school en hun sociale leven proberen bij te houden. Wij willen de druk op de schouders van deze jongeren wat verlichten met een nieuw product De Mantel Mag Af.  Met De Mantel Mag Af willen een scheurkalender op de markt brengen speciaal voor deze JMZ-ers. 

Wij, als stagiaires van Stichting STAD in Dordrecht, vinden JMZ-ers erg belangrijk. Niet alleen omdat sommige van ons ervaring hebben met het verlenen van mantelzorg, maar ook is het belangrijk dat deze jongeren de herinnering krijgen om een moment voor zichzelf te nemen. Dat is precies de reden waarom wij de scheurkalender willen maken. JMZ-ers mogen zichzelf niet vergeten. Daar willen wij een handje bij helpen door ons project De Mantel Mag Af.

Zoals eerder vernoemd gaan we een scheurkalender maken. Op deze scheurkalender komen verschillende tips, motivational quotes, film- of serie aanraders, grapjes, challenges en nog veel meer. Met ons project De Mantel Mag Af  willen wij de JMZ-ers laten zich herinneren dat ze af en toe ook aan zichzelf moeten denken, motiveren en hun dag hopelijk op te vrolijken met dingen die ze binnenshuis kunnen doen. We willen de JMZ-ers aanspreken via bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen maar vooral via zorginstellingen.    

Wij willen De Mantel Mag Af uitdelen bij middelbare scholen, sportverenigingen en zorginstellingen. In de scheurkalender willen we verschillende tips, motivational quotes en nog veel erin verwerken. Bijvoorbeeld: Kijk de Titanic, “Zet hem op vandaag!”, bel je vriend of vriendin op of vouw dit papiertje op als vliegtuigje. Het idee is om 100 scheurkalenders te laten drukken van 52 weken.

Het is onze ambitie om de scheurkalender uit te kunnen brengen voor 16 december. Zo hebben de JMZ-ers genoeg tijd hebben om de scheurkalender binnen te krijgen voordat het nieuwe jaar begint. Dan gaan ze 2023 in met De Mantel Mag Af. 

Thema: de jonge mantelzorger
Fase: Draagvlak