Heb jij ook een goed idee?

aanKAARTEN

Wij, als stagiaires van Stichting STAD in Alkmaar zijn aanKAARTEN gestart zodat wij jonge mantelzorgers laten zien dat ze gewaardeerd worden. 

Doordat wij onderzoek hebben gedaan naar jonge mantelzorgers kwamen we tot de conclusie dat veel jonge mantelzorgers niet beseffen dat ze daadwerkelijk mantelzorger zijn. 1 op de 5 jongeren is namelijk mantelzorger. Best wel schrikken! 

We willen vooral met de feestdagen de jonge mantelzorgers een hart onder de riem steken. Dit gaan we realiseren doormiddel van de stem van de zorgvrager. We willen dit samen met de zorgvragers doen omdat het voor hen vanzelfsprekend kan zijn dat zij die dagelijkse zorg krijgen. Door de zorgvrager hierbij te betrekken hopen wij dat ook zij stil staan bij de zorg van hun mantelzorger. 

aanKAARTEN

Wat we gaan doen is kerstkaarten ontwerpen met daarin een mooie boodschap of waardevolle herinnering die de zorgvrager heeft bedacht. Wij gaan naar verschillende verzorgingstehuizen en revalidatiecentra om ons idee bij hun te pitchen. En gaan daar de video’s, waardevolle quotes van de zorgvragers opnemen/opschrijven.. Hierna verwerken wij deze boodschappen in de kerstkaarten. De opgenomen video’s komen via een QR code in de kerstkaart. We houden contact met de verzorgingstehuizen zodat als de kerstkaarten klaar zijn zij deze kunnen versturen. Wij zorgen er dus voor dat de kerstkaarten met de boodschap van de zorgvrager kant en klaar zijn zodat wij ze kunnen afleveren bij de verzorgingstehuizen zodat wij niets te maken hebben met de privacy van de jonge mantelzorgers. 

Wij gaan dit project mogelijk maken doormiddel van een crowdfunding actie online. Wij hopen met deze campagne zoveel mogelijk geld op te halen zodat wij meer jonge mantelzorgers kunnen bereiken. 

We streven ernaar alle kerstkaarten verstuurd te hebben voor 21 december.

Resultaat: 
Fase: Mee bezig

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!Thema: social op je socials

Thema: de jonge mantelzorger