Heb jij ook een goed idee?

Bij Slacht Thuis

Markt

Wat is jouw ideale buurt? Wat wil je wel of niet in jouw buurt hebben? En hoe zou dit er dan uitzien? Dit was de opdracht waar Iris en Sara mee aan de slag zijn gegaan. Om te onderzoeken waar de vraag vanuit de buurt lag, zijn zij de straat op gegaan om met buurtbewoners dit gesprek aan te gaan. Vanuit de vraag om de buurt en de bewoners beter te leren kennen is het concept Bij slacht thuis ontstaan. Dit was een markt in het Slachthuis podium waar ontmoeten centraal stond. 

Het idee

Deze markt gaf de mogelijkheid voor bewoners om hun eigen spullen te verkopen zoals kleding, sieraden etc. Daarnaast werd er eten verkocht en vonden er optredens plaats. Aangezien ontmoeten centraal stond, was er een pot met gespreksbriefjes op tafels om de bezoekers inspiratie te geven om met elkaar in gesprek te gaan. Hiermee hebben Iris en Sara de sociale cohesie van de buurt bevorderd en hebben zij verbinding gestimuleerd. 

Stempelen

Bezoekers kregen bij de ingang een stempelkaart. Zij konden stempels krijgen bij elke aankoop die zij deden bij de kraampjes. Deze stempels waren goed voor een grabbel uit een grabbelbox. Deze waren verdeeld onder 2, 5, 7 en 10 stempels. Hoe meer stempels, hoe ‘duurder’ de prijs. Dit waren kleine hebbedingetjes en kleding met STAD logo erop ter promotie. 

16 april

Bij slacht thuis vond plaats op 16 april 2023 van 15:00 tot 20:00. Het was een gezellige markt waar mensen zich thuis hebben gevoelt en waar buren elkaar hebben kunnen leren kennen.
Slachthuispodium – Rockplein 6. Postcode: 2033 KK, Haarlem

Thema: ideale buurt
Resultaat: Een leuke markt en goede gesprekken tussen buren.
Fase: Uitgevoerd