Heb jij ook een goed idee?

BABBELBANKJE

Chillen en blowen met je vrienden, lunchen met je bammetjes op je schoot, de pitstop picknick bij een tankstation aan de snelweg, slapen als je geen huis hebt, bezwete sit-ups doen tijdens bootcamp, je kinderen in de gaten houden samen met anderen ouders allemaal vanaf datzelfde (babbel)bankje. 

Het straatbankje kent vele bezoekers en vele activiteiten. Het dient als een ontmoetingsplek, het discrimineert niet en varieert in hoe comfortabel het is. Het is een object wat onmisbaar is in ons straatbeeld en een zitplek waar een enorm veel verhalen aanhangen. De bankzitters en opgenomen verhalen wil ik gaan tentoonstellen via een online expositie Babbelbankje

Elk bankje heeft een bezoeker die een actie aan het uitvoeren is. Vanaf het Babbelbankje zal ik de bezoeker vragen gaan stellen over de actie en het bankje die zij zelf hebben uitgezocht om vanaf geïnterviewd te worden. Zo vormt zich een collectie van verbonden personen, bankjes, verhalen en activiteiten, toont het de diversiteit aan bankjes in de stad ( Haarlem) en de eindeloze toepassingen die de bankjes kunnen hebben. 

Babbelbankje wordt een gespreksstarter om meer jongeren vanuit alle wijken en doelgroepen te benaderen. Het zal zich uiten via het instagram account Babbelbankje. Hier kan iedereen het volgen en zal de persoon in kwestie visueel onherkenbaar zijn . Alleen het geluidsfragment zit achter het beeld van het bankje. Het zal een beeld zijn zoals iets wat hieronder staat. 

Check de online expositie via deze link!


Resultaat: Online expositie
Fase: In ontwikkeling