Heb jij ook een goed idee?

The history escape

Floor, Maud en Zoe organiseerden The history escape, een evenement rondom de geschiedenis en kunst van Haarlem. Dit was een spel vol raadsels en codes en vond plaats in Haarlem centrum. Jongeren uit Haarlem werden opgeroepen om hier aan deel te nemen. The history escape zorgde ervoor dat jongeren meer met elkaar in contact kwamen op een speelse manier. Hiermee werd onderlinge verbinding gestimuleerd. Door de samenwerking met het Frans Hals museum en het Archeologisch museum zorgde The history escape ervoor dat jongeren (meer) in aanraking komen met kunst en cultuur. Zo leerden de jongeren meer over hun eigen stad door leuke verhalen en feitjes!

Tijdens The history escape werden jongeren tussen de 12 en 18 jaar de stad Haarlem ingestuurd. Bij het begin kregen zij een kaart met locaties waar zij heen moesten om daar opdrachten en raadsels uit te voeren/ontcijferen. Deze locaties waren het Frans Hals museum en het Archeologisch museum. Hier moesten de deelnemers vragen beantwoorden door in het museum opzoek te gaan naar aanwijzingen. Het aantal goede antwoorden leverde cijfers op. Hiermee konden zij uiteindelijk de eindlocatie vinden. De eerste die terugkwam op de locatie, won een prijs gesponsord door het Frans Hals museum. 

Wanneer

The history escape vond plaats op 31 maart 2023 om 15:00. Het startpunt was op het kantoor van STAD Haarlem centrum. Na afloop was er een borrel voor alle deelnemers. Het was een leuke middag vol spanning, codes, geschiedenis en kunst! 

Locatie: STAD Haarlem centrum – Gasthuisvest 47A


Resultaat: -
Fase: Uitgevoerd