Heb jij ook een goed idee?

HaarlemseStorie

Nederland bestaat dit jaar 450 jaar! Wanneer jongeren naar geschiedenis kijken, vinden ze dit (helaas) vaak nog een saai onderwerp. Met HaarlemseStorie hebben wij de jongeren van Haarlem laten zien dat geschiedenis niet saai hoeft te zijn. Hiervoor hebben wij een grachtentocht georganiseerd. Deze grachtentocht was een vervanging voor de welbekende kroegentocht. Hoewel bier een onderdeel was van de tocht, stond de geschiedenis centraal. Daarom hebben we met een groep jongeren op een mooie dag door Haarlem gevaren en er een leuke en vooral leerzame dag van gemaakt.

HaarlemseStorie was een variant van een kroegentocht op het water. Met een groep jongeren (18+) hebben we met een boot door de grachten van Haarlem gevaren. Haarlem heeft een rijke geschiedenis. We zien dat jongeren betrokken raken bij geschiedenis door er een leuke twist aan te geven. Kijk bijvoorbeeld naar bevrijdingspop, hier komen veel jongeren op af en staan door het feest meer stil bij de geschiedenis van Nederland.

Tijdens HaarlemseStorie heeft Tessa Boskemper de jongeren meegenomen in de Haarlemse geschiedenis. Ze is een jonge Haarlemmer met een passie voor geschiedenis. Zij heeft verteld over de speciale gebouwen en locaties die langs het water staan, en over de biertjes die gedronken werden. Het uiteindelijke doel was dat de jongeren met meer kennis over de Haarlemse geschiedenis naar huis gaan: en dat is gelukt!

HaarlemseStorie vond plaatsvinden op 29 april van 14:30 tot 16:00. De boot had een capaciteit van 12 jongeren en twee bemanningsleden. De boot werd aangeboden door Haarlem Canal Tours.

Thema: 450jaarnl
Resultaat: Een vette en leerzame boottocht
Fase: Afgerond