Heb jij ook een goed idee?

SWELL – jongeren pitch avond

Jonge makers zijn belangrijk voor iedere stad. Zij zien dingen anders, bedenken innovatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen. Maar lang niet al deze ideeën zien daglicht. SWELL is een initiatief van stichting STAD om beginnende concepten helpen vorm te geven. Met één doel: van idee naar werkelijkheid.

Jonge makers worden bij SWELL uitgedaagd om hun eigen idee te presenteren voor publiek. Op een manier die volledig bij hen past. In een training leren de makers out of the box presenteren en hoe in korte tijd zo veel mogelijk indruk te maken. Deelnemers kunnen in die weken voor de pitch avond een aanspraak doen op projectbegeleiders van STAD om hun concepten verder aan te scherpen. Om vervolgens tijdens SWELL de ruimte omver te blazen.

Het terugkerende evenement vindt plaats op locaties die inspireren. Waar creativiteit wordt gevierd en waar een mogelijkheid is tot creëren. Oud-deelnemers van SWELL worden gevraagd om een bijdrage te leveren in een vorm die bij hen past. Dit event van SWELL vond plaats op 31 mei in Slachthuis Haarlem. Een up-coming plek in Haarlem waar jongeren veel inspiratie uit halen. 

Expertise

Bezoekers kregen bij binnenkomst blanco business cards om uit te delen aan jongeren die hen inspireren. Op de kaartjes was ruimte om eigen expertise aan te bieden en de initiatieven te helpen om verder te komen. Denk aan het inzetten van netwerk, op weg helpen met financiële vragen of als expert een gesprek aan gaan. 

STAD residence

Deelnemers van SWELL konden zich ook opgeven voor een plek als resident bij het nieuwe kantoor van STAD. Als STAD resident maak je tijdelijk gebruik van een van de ruimtes als eigen werkplek om verder aan je concept te werken. Met alle perks dat werken op het STAD kantoor te bieden heeft. Materiaal, begeleiding, netwerk, enzovoort. 

Begeleiding

STAD staat na deelname klaar voor alle jongeren tot verdere ondersteuning van projecten. Zodat ieder project de perfecte kans op slagen heeft. 


Resultaat: Jongeren pitch avond
Fase: Afgerond