Heb jij ook een goed idee?

Het Ramadan Toernooi

Doelgroep

Het ramadan toernooi is bedoeld voor jongens van 16 tot 26 jaar die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan een sportevenement tijdens de ramadan. Het doel is om jongeren uit verschillende culturen samen te brengen en hen de kans te geven om elkaar te ontmoeten en samen te sporten. De deelnemers die vasten krijgen genoeg rust om het vol te houden tot etenstijd. Daarna kunnen zij tijdens de pauze naar huis of hun vasten verbreken met het eten wat wij verzorgen. Na een uur pauze gaan wij weer verder met het toernooi.

Het ramadan toernooi wordt georganiseerd door een groep jongeren uit Zandvoort die gepassioneerd zijn over sport en die een evenement willen creëren dat jongeren samenbrengt. Deze jongeren hebben ervaring met het organiseren van evenementen en zijn gemotiveerd om een succesvol toernooi neer te zetten.

De motivatie achter dit toernooi is om jongeren de kans te geven om samen te komen en te sporten tijdens de Ramadan. Het is een kans voor hen om actief te blijven, te socialiseren met anderen en plezier te hebben. Bovendien kan het toernooi bijdragen aan het bevorderen van begrip en vriendschap tussen jongeren uit verschillende geloofsovertuigingen.

Sfeerschets

Het ramadan toernooi zal bestaan uit zaalvoetbalwedstrijden en verschillende activiteiten. Er zullen teams worden gevormd en er zal een zaalvoetbal competities worden gehouden. Deelnemers krijgen de kans om tegen elkaar te strijden over 4 weken in een vriendelijke en ondersteunende omgeving. De sfeer op het toernooi zal levendig en energiek zijn. Er zal muziek zijn en volop mogelijkheden voor deelnemers om te socialiseren en nieuwe vrienden te maken. Door middel van een wedstrijdschema weten we welke teams er moeten spelen, wanneer en hoe laat. Verder is de kantine/sportcafé open voor overige gezelligheid. Op de laatste dag willen wij een gezamenlijke “IFTAR” organiseren.

“Iftar” = Diner na een hele dag vasten.

Het toernooi vindt plaats in de Korver Sporthal in Zandvoort. Het zal plaatsvinden tijdens de Ramadan op de volgende 5 datums:

22-03 van 20:00-23:00.

29-03 van 18:00-23:00.

05-04 van 18:00-23:00.

12-04 van 18:00-23:00.

15-04 van 18:00-23:00.

Elke week op woensdag worden alle wedstrijden gespeeld. De laatste dag is er na de finale een gezamenlijke iftar.