Heb jij ook een goed idee?

Dansplaag

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Dit betekent dat het weer tijd is voor dansende mensen, lekkere muziek en gezellige (zomerse) vibes. Om een mooie aftrap te geven aan dit seizoen had Dansplaag op het EcoFest een eigen stage. Dansplaag stond helemaal in het teken van het begin van dit festivalseizoen. Bij de stage van Dansplaag konden jongeren dit seizoen goed aftrappen.

Dansen zit in onze genen. Vanaf het begin der tijden zijn wij als mens al bezig met dansen. In de prehistorie werd dansen gebruikt als communicatiemiddel. Rond de middeleeuwen was er een dansepidimie waarin mensen bleven dansen, ondanks hun vermoeidheid. De hedendaagse dans komt volgens sommige bronnen voort uit het tijdperk na de Tweede Wereldoorlog. Hier werd dans gebruikt ter viering van de bevrijding. 

Dit is een gedachte die wij willen doorzetten, dans inzetten ter viering. Tijdens Dansplaag konden mensen door het plezier wat zij ervaarde niet stoppen met dansen. Bij de stage van Dansplaag konden mensen op het EcoFest genieten van verschillende DJ’s in een tent die functioneerde als een soort boiler room. Deze DJ’s hebben veel mensen laten dansen op hun sets. De muziek was te beluisteren door silent disco koptelefoons, hierdoor waren we afgeschermd van het overige festival geluid en kregen de bezoekers echt de ervaring van een eigen stage.

Naast het waanzinnige programma bij de Dansplaag danstent was er ook een randprogramma. Het eerste was het Danspraat bankje. Dit is een samenwerking met de podcast ‘Babbelbankje’ van Lotte Ooms. Hier ging zij in gesprek met de jongeren die aanwezig waren bij de stage. Ook was er een tent genaamd Dansdieren, waarin de film van ‘nachtdieren’ werd getoond. In deze film heeft Haarlems talent een podium gekregen om de bestaande vooroordelen over het uitgaan in Haarlem tegen te spreken. 

Voor meer informatie over het EcoFest, kijk op: https://ecoring.nl/ecofest-spring-special-2023/


Resultaat: Een super vette dag met veel dansende mensen.