Heb jij ook een goed idee?

Vieze Vingers: Graffiti Jam

Vieze Vingers was HET evenement voor iedereen die van graffiti, kunst maken, muziek, de buitenlucht en gezelligheid houdt. Vieze Vingers was een uitlaatklep voor de stress die mensen ervaren in het dagelijks leven. Een moment om al je creativiteit eruit te laten komen en iets tofs te creëren. Vieze Vingers was voor zowel beginnende als gevorderden graffiti artiesten. 

Het evenement

Tijdens Vieze Vingers kregen beginners de kans om een graffiti workshop te volgen waarin zij vrij waren om zelf iets te maken met behulp van FUZE, een ervaren graffiti artiest. Andere ervaren artiesten kregen de vrijheid om hun gang te gaan en op een muur een gave piece neer te zetten.

Vieze Vingers was voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in graffiti. De workshop bestond uit 18 jongeren die uitleg kregen van FUZE over graffiti. Na deze uitleg kregen ze de ruimte om zelf op borden vette dingen te maken, met ondersteuning van FUZE. Iedereen heeft vette dingen gemaakt, van artistieke letters tot mooie karakters. Iedereen kon zijn of haar kunstwerk mee naar huis nemen.

Naast de workshop kregen 7 ervaren graffiti artiesten de mogelijkheid om iets vets te creëren op een grote muur. Deze artiesten hebben allemaal zelf iets gemaakt wat bij hen paste, en hebben het zo afgestemd dat het 1 geheel werd.

Als randprogramma was er een DJ die muziek draaide waardoor iedereen in de mood kwam om hun creativiteit zijn gang te laten gaan. Voor de deelnemers was er ook wat snacks en drinken aanwezig. Hierdoor konden mensen ook lekker kijken naar wat er allemaal gemaakt werd.

Door wie?

Vieze Vingers was georganiseerd door Frenk Meesters, een 19 jaar oude Haarlemmer met een passie voor graffiti. Sinds 2019 is hij er mee bezigen heeft daarin een groot netwerk gecreëerd. Hij wil mensen enthousiast maken over graffiti, hij ziet dat het iets is waar veel op neergekeken wordt. In Haarlem zijn er weinig plekken waar graffiti legaal beoefend kan worden, door dit evenement geeft hij iedereen de ruimte om hun passie te beoefenen.

De eerste editie van Vieze Vingers vond plaats op 23 juli in het Nelson Mandelapark.


Resultaat: Veel mooie graffiti pieces, en veel vieze vingers
Fase: afgerond