Heb jij ook een goed idee?

Just Like South Africa (JSLA)

the uncontrolled shake to an unexpected hot soundwave
Er bestaat een kloof tussen sommige culturen in Nederland. Zou het niet geweldig zijn om die kloof te verkleinen en culturen meer met elkaar te verbinden om zo mensen weer dichter bij elkaar te kunnen brengen? Dit is letterlijk mogelijk door verschillende muziekstijlen aka culturen met elkaar te mixen tot één geheel. Door meerdere muziekstijlen met elkaar te combineren, combineer je ook meerdere doelgroepen en breng je meerdere doelgroepen samen. Het brengt vrede en het maakt de scheiding kleiner. Amapiano is een goed voorbeeld. Het is een muziekstijl die twee stijlen combineert, namelijk House en Afro. Amapiano komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en werd in 2010 populair. Het combineren van verschillende culturen gebeurt nog te weinig in Nederland volgens David. Daar moet snel verandering in komen met Just Like South Africa.

Muziek verbindt


David Rizk (26 jr) wilt hierin graag het voortouw nemen. Dit wil hij doen door een feest te organiseren genaamd: Just Like South Africa met Amapiano en Gqom muziek. In Amapiano muziek worden al twee stijlen met elkaar gemixt. Dit is dus voor een grote doelgroep al erg toegankelijke muziek, het is upcoming in Nederland, maar nog niet heel erg bekend. David wilt mensen kennis laten maken met Zuid-Afrika en de muziek die daar vandaan komt. Zuid-Afrika staat bekend om zijn simpele aankleding, industriële locaties en om de grote en energieke sfeer. Iedereen danst, iedereen lacht en iedereen komt samen. Muziek verbindt. Om de kloof te verkleinen, is muziek een goed middel.

David wilt zijn eigen gemaakte muziek graag delen met een publiek dat hier interesse voor heeft of voor openstaat om hier interesse in te krijgen. Dus heeft David Just Like South Africa(JLSA) opgezet. Hij wilt het publiek de originele Amapiano laten horen. De muziek, de dans en teksten. Ook zal David de hits laten horen omdat mensen dat kunnen herkennen en ook het origineel gaan waarderen. Hij wilt het publiek shockeren en ze uit hun comfortzone halen.

Just Like South Africa

Waarom heet het Just Like South Africa (JSLA) : de set up zal hetzelfde zijn zoals in Zuid-Afrika, en simpele set-up, waar de muziek, de sfeer en de mensen de ruimte zal vullen. Paar priklichten. Amapiano komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, daarom zal de set-up hetzelfde zijn als Zuid-Afrika. Denk aan simpele aankleding: paar prik lichten, maar vooral dansend publiek en goede sfeer en energieke muziek.

Volg de insta voor meer informatie!


Fase: Draagvlak