Heb jij ook een goed idee?

BLOC&

Leren hoeft niet saai te zijn. En dat is de escape room van Jippe en Sem ook zeker niet! Zij ontwikkelde namelijk een educatieve escape room met de naam: BLOC&.

Misschien roept dit herinneringen bij je op. Dat zou best kunnen. Voor een schoolproject maakten de Jippe en Sem al eerder een escaperoom in het kantoor van STAD Haarlem. Een nagemaakte studentenkamer van personage Frits. En Frits was niet zo goed met zijn zaakjes op orde te houden. Volwassen worden was een grote challenge zegmaar. Herkenbaar, toch? Terwijl bezoekers gedreven problemen van Frits oplosten, leerden zij zonder er te veel bij stil te staan, een heleboel over wat het betekent om je ‘shit op orde te krijgen’. Bloc& pakt door op deze gedachten stroom. Al spelend leren.

Het grote verschil met Frits is simpel. BLOC& is zo gebouwd dat het heel gemakkelijk op te zetten is en daarmee ook easy om mee te nemen. Dit maakt het mogelijk om de escape room mobiel in te zetten op scholen. En dit is precies hoe BLOC& de educatieve wereld gaat veroveren. Bij de testversies waarbij het thema ‘Kansenongelijkheid’ de boventoon voerde, ging het al soepel.

Een mobiele versie van de escape room wordt op dit moment ontwikkeld en gebouwd door Bob en verwachting is om de eerste opdrachten vanaf september aan te kunnen nemen met de spiksplinternieuwe escape room.

Hou het in de gaten via: https://www.instagram.com/bloc_en/


Resultaat: Mobiele educatieve escaperoom voor op scholen
Fase: Realisatie