Heb jij ook een goed idee?

HK Young Boys Cup

Voetbal is een vette sport waarbij teamgevoel bovenaan staat. Het teamgevoel zorgt ervoor dat mensen bijeen komen. Wij hebben jongeren van Haarlem Noord bij elkaar gebracht door een vet voetbaltoernooi te organiseren. Hierbij werden jongeren gestimuleerd om, ook in de zomer, te voetballen. Tijdens de HK Young Boys Cup hebben wij op een competitieve wijze tegen elkaar gevoetbald. Hierdoor konden de jongeren een passie voor voetbal ontwikkelen of doorzetten tijdens de zomerstop.

Wie ben ik?

Ik ben Nexcharno Salcedo en ik ben de aanvoerder van Haarlem Kennemerland JO-17. Ik heb een hele grote passie voor voetbal en mij lijkt het leuk als iedereen die passie kan ervaren. Misschien is voetbal wel jouw passie, alleen ben je er nog niet achter gekomen. Dan kan dit jouw moment zijn om te schitteren!

Het toernooi

We hebben een zaalvoetbaltoernooi opgezet met ongeveer 20 man. 4 teams van 5 gingen met elkaar de strijd aan voor het kampioenschap. Elke wedstrijd had een speelduur van 10 minuten. Gelijkspel bestond niet, wanneer een team gelijk eindigde heeft er daarna een korte penalty shootout plaatsgevonden om te kijken wie er met de winst vandoor gaat. De 2 teams die bovenaan waren geëindigd speelde in een finale tegen elkaar. De spelers van het team dat eerste was geworden gingen tegen elkaar een penalty shootout spelen om te kijken welke speler er met de prijs vandoor ging. De regels voor de wedstrijden waren een mix van veld- en zaalvoetbal. Zo mochten de spelers geen sliding maken op andere spelers en moest er bij een uitbal de bal met de voet in het spel worden gebracht.

Door dit voetbaltoernooi hebben we jongeren gestimuleerd om door te gaan/te beginnen met voetballen. Jongeren die niet voetballen werden gestimuleerd om (gratis) te komen voetballen, waardoor ze konden ontdekken of voetbal een sport voor hen is.

Het toernooi vond zondag 2 juli om 13.00 plaats in de zaal van OG.


Resultaat: Vette skills en gepassioneerde voetballers
Fase: afgerond