Heb jij ook een goed idee?

King of Games

King of Games is bedoeld voor jongeren vanaf 18 jaar uit Zandvoort. Jongeren die geen spelletjesavond meer spelen maar de hele dag zitten te gamen of niet meer wegkijken van hun telefoon. Deze jongeren zouden het leuk vinden weer bij elkaar te komen om face-to-face leuke spelletjes te spelen. Zij deden dit vroeger ook al maar er is niemand die het meer organiseert. Tot nu toe!

Sfeer

King of Games wordt in een sportcafé georganiseerd met een vriendschappelijke sfeer. Een gezellige mannen-avond met eten en drinken. Jongeren rond de tafel die aan het socialiseren zijn en willen winnen van elkaar. Er zijn verschillende spelletjes aanwezig zoals: UNO,30 Seconds, Parcheesi, Yahtzee, sjoelen, poolen en darten. Zij gaan dan strijden tegen elkaar om te weten wie er het beste onder hen is, hierbij kunnen ze wat van elkaar leren. Jongeren die sommige spelletjes niet snappen kunnen de officiële regels ter plekke leren. In plaats van gamen, gokken, hangen of feesten gaan ze een gezellige mannen-avond beleven en elkaars trots uitdagen door middel van verschillende spelletjes. Degene die het vaakst wint is dan de grote winnaar en voor diegene hebben wij een speciale prijs bedacht.

Dit doen wij om jongeren weer met elkaar samen te brengen om ouderwetse spelletjesavond te herbeleven. Dit is beter dan elk weekend gamen, feesten, hangen of gokken, want deze dingen kunnen problemen veroorzaken. Jongeren kunnen dingen leren tijdens deze avond zoals: concentratie, omgaan met druk, bluffen, mensen lezen en competitief zijn. Maar denk ook aan de sociale vaardigheden die jongeren missen in deze tijd, zoals confrontaties van leeftijdsgenoten is super belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren. Tijdens spelletjes ontstaan er talloze momenten waarin jij jezelf moet verdedigen of voor jezelf moet opkomen. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend lachen en gezellig. Daarom willen wij dit soort avonden terugbrengen !

Waar & Wanneer

Sportcafé Zandvoort, 14 juli van 18:00 tot 21:00.