Heb jij ook een goed idee?

Loslippig

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat een verhaal jou raakte? Moest je hierdoor lachen, voelde je herkenning of moest je misschien huilen? Een verhaal is een sterk middel om verschillende emoties los te maken. Het zorgt voor het beter begrijpen van jezelf, de ander en de wereld. Een verhaal vertellen wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens om met elkaar te communiceren over van alles. Zo leren wij van elkaar en geven deze kennis vervolgens door aan anderen. Op die manier kan een verhaal sociale impact maken. Daarnaast verbinden verhalen, kan het je inspireren of motiveren. Tijdens het evenement Loslippig komt dit aan bod. 

Concept

Loslippig is een evenement waar jongeren en jongvolwassenen de mogelijkheid krijgen om op een podium hun waargebeurde verhalen te delen met het publiek. Deze verhalen zullen gaan over kriebels. Dit thema zorgt ervoor dat er overkoepelende verhalen verteld zullen worden, maar de vrijheid geven om eigen interpretatie aan te geven. Voorafgaand wordt er een storytelling workshop gegeven aan de vertellers, om hun verhalen nog krachtiger te maken. De professional zal hen leren over het gebruiken van een duidelijke verhaalstructuur en het gebruiken van zintuiglijke beschrijvingen. Dit zal een middag zijn waarin we op onderzoek gaan naar de kern van hun verhalen en leren zij elkaar voorafgaand al kennen om de drempel te verlagen.

Loslippig zal plaatsvinden in café De Vijfhoek. Dit is een bruin café waar in het weekend mensen van jong tot oud drankjes komen drinken. Het gezellige buurtcafé zal deze avond voor een ieder open zijn om te komen luisteren naar waargebeurde verhalen. Dit zijn verhalen binnen het thema kriebels die over leuke, grappige of misschien wel moeilijke momenten in het leven gaan. Er wordt een klein podiumpje gecreëerd waar de vertellers hun verhalen op zullen delen. 

Waar en wanneer

Datum en tijd Het zal plaatsvinden in …  op … om … Deze avond wil je niet missen! Kom met je vrienden een biertje drinken of ga zelf de uitdaging aan om jouw verhaal te delen! 


Resultaat: -
Fase: Uitvoerfase