Heb jij ook een goed idee?

Loslippig

Wanneer was het voor jou de laatste keer dat een verhaal jou raakte? Moest je hierdoor lachen, voelde je herkenning of moest je misschien huilen? Een verhaal is een sterk middel om verschillende emoties los te maken. Het zorgt voor het beter begrijpen van jezelf, de ander en de wereld. Een verhaal vertellen wordt al eeuwenlang gebruikt door de mens om met elkaar te communiceren over van alles. Zo leren wij van elkaar en geven deze kennis vervolgens door aan anderen. Op die manier kan een verhaal sociale impact maken. Daarnaast verbinden verhalen, kan het je inspireren of motiveren. Tijdens het evenement Loslippig is dit aan bod gekomen. 

Concept

Loslippig was een evenement waar jongeren en jongvolwassenen de mogelijkheid kregen om op een podium hun waargebeurde verhalen te delen met publiek. Deze verhalen gingen over het thema kriebels. Dit thema zorgde ervoor dat er overkoepelende verhalen werden verteld, maar de vertellers hadden de vrijheid om een eigen interpretatie te geven aan dit onderwerp. Voorafgaand werd er een storytelling workshop gegeven aan de vertellers, om hun verhalen nog krachtiger te maken. Deze werd gefaciliteerd door Sander van Weert, een professional binnen storytelling. Hij leerde de vertellers over het gebruiken van een duidelijke verhaalstructuur en het gebruiken van zintuiglijke beschrijvingen. Dit was een middag waarin de vertellers op onderzoek gingen naar de kern van hun verhalen en leerde zij elkaar voorafgaand al kennen om de drempel te verlagen.

Loslippig vond plaats in café De Vijfhoek. Dit is een bruin café waar mensen van jong tot oud drankjes komen drinken. Het gezellige buurtcafé was de perfecte locatie voor dit evenement. Door huiselijke sfeer die er was gecreëerd, was de drempel laag voor mensen om binnen te komen en te luisteren. Maar ook vonden de vertellers het een prettige sfeer om hun persoonlijke verhaal in te delen. De verhalen waren totaal verschillend van elkaar en dit kwam mede door het verschil tussen ervaren en niet ervaren sprekers. Dit maakte de avond extra toegankelijk voor het publiek en mensen konden zich nog meer herkennen in de verhalen die verteld werden omdat er voor ieder wat wils tussen zat.

Waar en wanneer

Het vond plaats in cafe de Vijfhoek op 15 november van 20u tot 22u. Deze avond was een groot succes! Het cafe zat helemaal vol, er werden prachtige verhalen gedeeld en de lieve reacties waren overweldigend! Op naar een volgende editie!


Resultaat: -
Fase: Afgerond