Het wapen van HaarlemHeb jij ook een goed idee?

Het Wapen van Haarlem 2.023

Het wapen van Haarlem (HWVH) 2.023 is gefocust op het verbinden en versterken van het Haarlems hiphop-netwerk. Rappers en producers uit de hele stad zullen worden geselecteerd en bij elkaar gebracht met als doel het creëren van een compilatiealbum. Dit album zal vervolgens middels een release party in het Patronaat live worden uitgevoerd. HWVH 2.023 is kans voor gelijkgestemde artiesten elkaar te ontmoeten en samen te werken. Gezamenlijke studio-, opname- en luistersessies, de voorbereiding én uitvoering van het evenement zullen de groep dichter bij elkaar brengen en ruimte geven voor nieuwe creatieve connecties en vriendschappen. 

Deze editie van HWVH is het vervolg van de eerste die in 2008 heeft plaatsgevonden. Wij vinden het daarom belangrijk de vorige deelnemers te betrekken en te eren. Twee videoclips in de vorm van een ‘cyhper’ zullen worden gemaakt. Een cyhper in hiphop is een samenkomst van een rappers die met elkaar (geïmproviseerd) rappen. In ons geval zullen deelnemers van de 2008 editie en deelnemers van de huidige editie een rap voordragen. Daarnaast gaan wij podcasts organiseren, waarbij de verschillende generaties met elkaar worden gebracht om thema’s en ontwikkelingen binnen de Haarlemse hiphop te bespreken. 

Naast de artiesten op het album, zullen voor het evenement ook andere Haarlemmers betrokken worden. Actieve Haarlemse jongerenorganisaties zullen worden ingezet worden voor het voor- en na-programma. Ook presenteren wij een ‘open-mic’ waar iedereen vrij is op het podium zijn/haar kunsten te vertonen.

Samengevat, in anderhalf jaar tijd gaan wij het Haarlemse hiphop-netwerk verbinden en laten groeien door een album (HWVH 2.023). Wij maken hierbij twee videoclips en podcasts met de verschillende generaties van de Haarlemse hiphop houden. Het album wordt tot slot gepresenteerd in het Patronaat en fysiek op vinyl uitgebracht.

Maatschappelijke en culturele waarde

Het realiseren van HWVH is een kans jong talent te verbinden, een podium te geven en hiphop in Haarlem opnieuw op de kaart te zetten. Door tevens deelnemers van de vorige editie te betrekken, kan de saamhorigheid binnen de Haarlemse hiphop gemeenschap versterkt worden.

In het regulier onderwijs wordt vooral gefocust op het leren van didactische en praktische vaardigheden en vindt de creatieve ontwikkeling (los van eventuele muziek-, drama- of tekenlessen) buiten school plaats. Helaas zijn voor veel jongeren (en ouders) muzieklessen of het aanschaffen van studio- en opname-apparatuur te duur. Dit project biedt de kans jonge creatievelingen op een laagdrempelige manier, onder toezicht van ervaren begeleiders, een kwalitatief goed product neer te zetten. En kunnen ze hun muziek bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

Dit geeft hen een succeservaring mee in het cultureel domein die zij mogelijk op hun leeftijd nergens anders kunnen ervaren. Zij ervaren dat hun creativiteit beloond wordt en krijgen een beeld van hoe het is op een professionele manier aan hun passie te werken. Voor sommigen is het wellicht een kennismaking met creatief ondernemerschap en het zetje dat hen verder helpt hun dromen na te jagen. Hoe dan ook zullen zij deel uitmaken van de Haarlemse hiphop-geschiedenis!

Hou onze Insta in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.


Resultaat: Het Haarlemse hiphop-netwerk verbinden en laten groeien door een album
Fase: Realisatie