Heb jij ook een goed idee?

Het Wapen van Haarlem 2.023

Het wapen van Haarlem (HWVH) 2.023 is gefocust op het verbinden en versterken van het Haarlems hiphop-netwerk. Rappers en producers uit de hele stad werden geselecteerd en bij elkaar gebracht met als doel het creëren van een compilatiealbum. Dit album werd vervolgens middels een release party in het Patronaat live worden uitgevoerd. Gezamenlijke studio-, opname- en luistersessies, de voorbereiding én uitvoering van het evenement bracht de groep dichter bij elkaar brengen en gaf ruimte voor nieuwe creatieve connecties en vriendschappen. 

Deze editie van HWVH was het vervolg van de eerste die in 2008 heeft plaatsgevonden. Wij vonden het belangrijk de vorige deelnemers te betrekken en te eren. Twee videoclips in de vorm van een ‘cyhper’ werden daarom gemaakt. Een cyhper in hiphop is een samenkomst van een rappers die met elkaar (geïmproviseerd) rappen. In ons geval brachten deelnemers van de 2008 editie en deelnemers van de huidige editie een verse.  

Naast de artiesten op het album, werden voor het evenement ook andere Haarlemmers betrokken. De producers, platenwinkels, jongerenorganisaties, radio stations etc.

Samengevat, in anderhalf jaar tijd zorgden wij er voor dat het Haarlemse hiphop-netwerk in verbinding stond en groeide dit uit tot een album (HWVH 2.023).

In it, to win it!

Het realiseren van HWVH was de perfecte kans jong talent te verbinden, een podium te geven en hiphop in Haarlem opnieuw op de kaart te zetten. Door tevens deelnemers van de vorige editie te betrekken, kan de saamhorigheid binnen de Haarlemse hiphop gemeenschap versterkt worden.

Alle deelnemers hadden een plek op het podium in de Patronaat. Als professionele artiesten bounceten ze op de beat! Optredens gemist? Check hier het Youtube kanaal van HWVH en luister het album terug!

Hou onze Insta in de gaten voor updates. Zie hier ook onze toffe nieuwe promovideo.


Resultaat: Het Haarlemse hiphop-netwerk verbinden en laten groeien door een album
Fase: Realisatie