Heb jij ook een goed idee?

Outside of the box

Lijkt het jou ook een leuk idee als onze omgeving er wat fleuriger uit komt te zien? Dat afval fungeert als kunstwerk in plaats van dat het op straat terechtkomt? Ik (Suus) wil samen met buurtbewoners en kunstenaars het centrum mooier maken door afvalcontainers op te leuken. Met Outside of the box worden mensen gestimuleerd en bewust gemaakt van de circulariteit van afval.

Botermarkt

Outside of the box zal plaatsvinden op de Botermarkt. Deze locatie heb ik gekozen, omdat de Botermarkt een centrale locatie is waar veel mensen langslopen. Hier staan verschillende afvalcontainers die dagelijks worden gebruikt. 
Door onderzoek te doen in deze buurt, ben ik in contact gekomen met de buurtbewoners. Zij reageerden positief op Outside of the box, aangezien zij zelf ook veel afval op straat zien liggen en hier vanaf willen. Door hen te laten participeren tijdens dit project, stimuleert Outside of the box het onderlinge contact en sociale cohesie tussen de buurtbewoners. 

Concept

Outside of the box is een project rondom het opleuken van afvalcontainers in de stad. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gerecycled afval, wat bevestigd wordt aan de afvalcontainers. In samenwerking met jonge kunstenaars en organisaties uit Haarlem zullen er mooie ontwerpen gemaakt worden.

Hieronder een aantal eerste ideeën voor de afvalcontainers:

  • Voor de plasticcontainer kan er plasticafval gebruikt worden dat onder andere uit het water gehaald wordt. 
  • Voor de papiercontainer zullen kranten uit cafés, winkels en huizen opgehaald worden die worden hergebruikt in het ontwerp.
  • Voor de glascontainer zullen glasscherven worden verzameld en hiervan wordt mozaïek gemaakt.
  • Voor de restafvalcontainer kunnen er plantenbakken om de containers worden geplaatst waar mooie bloemen/planten in worden geplaatst.
Uitvoering

Outside of the box zal Haarlem een stukje mooier maken! Naast het bij elkaar brengen van buurtbewoners, worden mensen geactiveerd om meer afval te recyclen. In december zal dit kunstwerk te bewonderen zijn op de Botermarkt. Exacte datum van de opening volgt.


Resultaat: -
Fase: Uitvoerfase