Heb jij ook een goed idee?

Animalier

In de 19e eeuw introduceerden de Fransen het begrip ‘animalier’. Een animalier is een kunstenaar die zich bezighoudt met het (realistisch) weergeven van dieren. Het project Animalier is een eerbetoon aan de kunstenaars die zich bezighouden met dieren. Animalier is een workshop voor vrouwen tussen de 18 en 24 jaar. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers dieren schilderen op een locatie in of rondom de natuur. 

Het project

De deelnemers gaan met een groepje naar een prachtige plek waar veel dieren zijn. Hier krijgen ze eerst een introductie van een schilder. Deze schilder zal tips en tricks geven over schilderen. Na de introductie gaan de deelnemers aan de slag om zelf een dier te schilderen. De schilder zal rondlopen om tips/advies te geven en om vragen te beantwoorden. Voor de creatie is ongeveer een uur de tijd. Zodra iedereen klaar is, sluiten we het af met een lunch. Tijdens de lunch kan iedereen haar schilderij laten zien en kunnen we gezellig napraten over de ervaringen.

Emma

Animalier wordt georganiseerd door Emma. Zij is al haar hele leven een enorme dierenvriend. Ook houdt ze van creatief bezig zijn en vindt ze het leuk om haar creativiteit te uiten door te schilderen. Door deze twee passies te combineren komen we uit bij Animalier.

Animalier zal vrouwen samenbrengen met dezelfde interesses, zo ontstaan er nieuwe connecties. Door Animalier zal er meer aandacht gaan naar dieren, dit zijn wezens die ons veel kunnen leren. Door ze tijdens het schilderen te observeren leer je de dieren zelf beter kennen. Als laatste is dit een creatieve prikkel voor de vrouwen en krijgen ze de mogelijkheid om een (nieuwe) hobby te ontdekken.

Rust

Tijdens Animalier ontdek je de rust die je ervaart door te schilderen in de buitenlucht en het plezier van creatief bezig te zijn met elkaar. Animalier zal plaatsvinden in Haarlem op een plek met veel dieren. Het streven is om het voor het eind van het jaar uit te voeren.


Fase: Draagvlak