Heb jij ook een goed idee?

Claymore

In de afgelopen jaren is het gebruik van social media sterk toegenomen. Dit betekent dat het aantal negatieve berichten ook een toename heeft gekregen. Deze berichten kunnen een grote impact hebben op een persoon, zijn mentale toestand en denkwijze. Deze berichten veroorzaken dat jongeren een negatief beeld over zichzelf krijgen, jammer genoeg zijn er veel jongeren die door deze berichten veel onzekerheid ervaren. Daar willen wij van STAD Dordt verandering in maken. Namelijk met een reeks aan filmpjes onder de naam “C L A Y M O R E”

Wij zijn Rogier (21), Jordy (21), Marcos (17), Mika (22) en Junior (22) van STAD Dordt en wij willen voor jongeren een duidelijk beeld creëren wat voor invloed een negatief bericht kan hebben op iemand zijn mentale staat. Dit willen wij uitbeelden door middel van gebruik van een filmtechniek genaamd “Mixed Media”, door de combinatie van kunst en film kunnen wij het proces van iemand zijn brein mooi beeldend vertonen voor duizenden mensen. Dit idee willen wij aanpakken in een reeks van filmpjes. Vervolgens willen wij deze reeks aan filmpjes plaatsen op allerlei sociale media platformen, want het probleem komt natuurlijk het vaakst voor op zulke platformen.

Het idee van het filmpje is om op een beeldende manier te laten zien wat er daadwerkelijk met iemand gebeurt wanneer hij of zij een negatief bericht leest wat gericht is aan hen. Door dit bericht willen wij de consequenties laten zien in de vorm van kunst en film en de binnenkant van iemand zijn brein, oftewel degene zijn beleveniswereld op dat moment vertonen. Met dit soort filmpjes willen wij dat mensen meer bewust worden van de consequenties en impact dat een dergelijk bericht kan hebben, zo willen we het niveau van pro-sociaal gedrag verbeteren en het wereldwijde web een veiligere en leukere plek maken voor de mensen van alle leeftijden.

Thema: #hierniet
Fase: Draagvlak