Heb jij ook een goed idee?

Haarlem upcoming

Op scholen krijg je een beroepentest en ga je naar open dagen voor je vervolgopleiding. Vaak geeft dit niet genoeg inzicht om een weloverwogen keuze te maken. Om jongeren te laten zien wat Haarlem nog meer te bieden heeft behalve de verschillende (vervolg)opleidingen beginnen we Haarlem Upcoming. Jongeren kunnen namelijk over eindeloos veel verschillende talenten beschikken en dat hoeft niet altijd ‘school’ te zijn.

STAD is een jongerenorganisatie die jongeren begeleidt bij het realiseren van de meest uiteenlopende projecten, van een modeshow tot voetbaltoernooi, van een Halloween feestje tot een dance festival. STAD laat zien dat iedere jongeren beschikt over talent. Iedere jongeren kan laten zien bij STAD waartoe zij in staat zijn en hoe zij de stad Haarlem nog toffer en kleurrijker maken.

Wat is Haarlem upcoming?

Haarlem Upcoming is een Youtube serie die met creatieve en ondernemende jongeren uit diverse werkvelden in Haarlem in gesprek gaat om hun verhalen te delen. Jongeren die leading zijn geweest in de stad Haarlem en de stad nog toffer en kleurrijker hebben gemaakt.

In Haarlem Upcoming worden diepgaande gesprekken gevoerd over werk, passie, drive en inspiratie, zo wordt Haarlem Upcoming een bron van motivatie en empowerment voor andere jongeren. Deze Youtube serie gaat inspirerende verhalen delen en een gemeenschap van jonge ondernemers bouwen die elkaar ondersteunen en stimuleren. Haarlem Upcoming gaat met jonge creatievelingen en ondernemers de jeugd die nog geen toekomstperspectief hebben, inspireren. Elke maand komt er een nieuwe aflevering online waarin drie verschillende facetten worden uitgelicht; wie ben je, wat doe je en wat inspireert je?

Aan het einde van de serie wordt iedereen nog een keer uitgenodigd om samen het seizoen af te sluiten. Haarlem upcoming is de laatste aflevering een live talkshow waar iedereen samenkomt om te spreken over hun werk en passie. De jonge ondernemers hebben nu alle afleveringen van elkaar gezien en worden er interessante gesprekken gevoerd over statements, doorzettingsvermogen, tegenslagen, kijkers vragen, etc. Hier is ook publiek bij.

Kom in de sfeer

Haarlem Upcoming wordt een Youtube serie van 6 afleveringen per seizoen. Je wordt meegenomen in het leven van de jonge ondernemers. Gaia is de presentatrice van Haarlem upcoming. Zij neemt je mee in deze dag en gaat brandende vragen stellen aan de jonge ondernemers voor de werk dag begint. Op een leuke manier wordt weergegeven hoe deze jonge ondernemers en creatievelingen in het leven staan en wat hen drijft om hun passie uit te voeren. 

De seizoensfinale aflevering is dus een live talkshow. Het publiek stroomt binnen om de Haarlem upcoming ondernemers in het echt te zien. Gaia neemt de leiding op het podium en blikt terug met de ondernemers naar de afleveringen. Zij gaat interessante gesprekken aan met de jonge ondernemers over statements, doorzettingsvermogen, tegenslagen, kijkers vragen, etc. Je gaat zien dat er overeenkomsten gevonden worden en hier en daar discussies worden gevoerd. Het publiek krijgt dan afsluitend de kans om hun brandende vragen direct aan de ondernemers te vragen. Na de talkshow zullen de ondernemers afsluitend zich mengen met het publiek, waar nog de nodige vragen gesteld kunnen worden en netwerk kan worden gelegd. Iedereen gaat hierna naar huis met een voldaan gevoel en kunnen terug kijken naar een mooi seizoen van Haarlem upcoming!

waarom?

Haarlem Upcoming is een Youtube serie. Youtube is toegankelijk, iedereen heeft het en je kunt het gemakkelijk delen. Elke maand wordt er een aflevering geüpload. 1 of meer jongeren worden gevolgd uit verschillende werkvelden zodat we laten zien dat Haarlem veel diversiteit kent, ondernemend of gewoon tof is. Als jonge kijker wordt je geïnspireerd om met je eigen passie aan de gang te gaan. Door leeftijdgenoten te zien die hetzelfde ooit wilden en dat nu waarmaken leer je dat jij het, als je echt wilt, dit ook gewoon kunt!

Voor degene die al concretere interesse hebben of zelf bezig zijn, is de laatste live talkshow toegankelijk voor iedereen, om als publiek aanwezig te zijn oftewel van dichtbij mee te maken.


Fase: Uitvoering