Heb jij ook een goed idee?

Beestachtige Bewoners

In het samenspel tussen Sophia Bernson en de Bibliotheek Zuid- Kennemerland ontstaat een uniek avontuur voor kinderen van 5 tot 10 jaar: de workshop “Beestachtige Bewoners.” Een ontdekkingsreis door Heemstede, Schalkwijk, Zandvoort en het kloppende hart van Haarlem centrum. 

Tijdens de kerstvakantie, of misschien wel een tikje daarvoor, laat Sophia de kinderen de verborgen wereld van wilde dieren in hun eigen stad verkennen. Want laten we eerlijk zijn, wie wist dat er zoveel beestachtig leuke bewoners in de buurt rondstruinen?

Het Verloop van de workshop ‘Beestachtige Bewoners’:

Intro:

We starten met een betoverende introductie over het belang van wilde dieren in onze stad. Een stad die niet alleen door mensen wordt bewoond, maar ook door fascinerende wezens die zich stilletjes tussen ons verschuilen.

Snuffelen:

Bezittend over nieuwsgierigheid mogen de kinderen door een selectie boeken speuren naar dieren die zij denken in onze stad op avontuur te beleven. Een zoektocht tussen de pagina’s, op zoek naar sporen van het onbekende.

Maken:

Hebben ze hun oog laten vallen op een bepaald dier? Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Stukjes karton transformeren tot snavels, poten, staarten, maskers of vleugels – een creatief proces waarin de verbeelding tot leven komt.

Link leggen:

Maar waar wonen deze dieren eigenlijk? De kinderen gaan op zoek naar materialen om een huisje of nest te maken, zodat ook zij een plekje vinden in onze stad.

Einde:

Na het knutselwerk mogen ze trots een foto nemen in hun zelfgemaakte stadshuisje, als herinnering aan de dag dat ze even deel uitmaakten van deze beestachtige wereld.

Expositieplan als Sneak Peek voor “Zoetzoutminnend”:

In de bibliotheek in het centrum laten we de nieuwsgierigheid nog even door broeien met gemaakte beelden van Sophia. Beelden van wilde dieren die in Haarlem wonen, geweven in textiel of gedrukt op doorschijnend papier, onthullen zich voor de ramen. Een voorproefje, een glimp van wat het project “Zoet en Zoutminnend” in petto heeft.

Hou de planning planning en ontwikkeling in de gaten via : https://www.instagram.com/sophiabernson_fie/


Resultaat: verschillende workshops
Fase: In ontwikkeling