Heb jij ook een goed idee?

Creative Zitty

Kunst is een verbindende factor in Haarlem. Toch is het voor veel mensen lastig om ermee te beginnen. Creative Zitty, een evenement dat speciaal is ontworpen voor de creatievelingen van Haarlem, was een laagdrempelige en inspirerende gelegenheid om de artistieke kant van de stad naar voren te brengen. Dit moment was jouw kans om je ideeën tot leven te brengen, zichtbaar voor iedereen in de stad.

Tijdens Creative Zitty werden de inwoners van Haarlem uitgenodigd om met verf hun mooiste herinneringen of karakteristieke stukjes van Haarlem te schilderen. Denk aan het koepeltje in het houtpark, of een kunstwerk geïnspireerd door de bloemencorso. Dit konden de mensen doen op een houten bankje, wat na het evenement buiten is geplaatst zodat iedereen de kunstwerken kan zien (en op zitten).

Creative Zitty is ontstaan ​​met als doel de buurt te verrijken en herinneringen vast te leggen die Haarlem definiëren. Het bankje, een herinnering aan deze dag, is toegankelijk voor iedereen die een wandeling maakt door het centrum van Haarlem. Of je nu de behoefte hebt om bij te praten met een vriend of een moment van rust zoekt, Creative Zitty staat voor je klaar.

Op woensdag 6 september, vanaf 14.00 tot 16.00 uur, op de Grote Markt in Haarlem, was Creative Zitty tot leven gekomen. Een zomerse en drukke dag, waarbij veel mensen (voornamelijk jongeren) hun creativiteit hebben kunnen tonen. En als je nu door het centrum loopt, zul je het artistieke bankje ontdekken, een blijvende herinnering aan de prachtige creativiteit die Haarlem te bieden heeft. Laat je inspireren, schilder je herinneringen, en deel in de levendige artistieke energie van Creative Zitty.


Resultaat: Een prachtig bankje
Fase: Afgerond