Heb jij ook een goed idee?

Blind Book Dating

In een wereld waar online daten vaak tot frustratie leidt door oppervlakkige ontmoetingen en virtuele verbindingen, staan Nina en Bink klaar om deuren te openen naar échte, veelbelovende ontmoetingen met “Blind Book Dating”. Dit evenement ontstond uit hun verlangen om de diepgang terug te brengen in de zoektocht naar liefde, een verademing te bieden voor degenen die vermoeid zijn door de monotone rituelen van de swipe-cultuur.

Blind Book Dating is niet zomaar een dating evenement; het is een bevrijding van de frustrerende oppervlakkige virtuele connecties. Nina en Bink willen deelnemers uitnodigen om verder te kijken dan de eindeloze stroom profielfoto’s en het snelle oordelen. In plaats daarvan draait het om de verhalen en de interessante gespreksonderwerpen die zich verbergen achter de boeken, de films en de melodieën die de dateables hebben uitgezocht.

Deelnemers

Tijdens Blind Book Dating nemen 10 jonge deelnemers deel aan het creëren van hun profiel. Ze kiezen niet alleen een boek, maar zoeken ook een album en een film dat hun persoonlijkheid of levensfase het beste representeert. Daarnaast komt er een verhaal online met hun initialen, leeftijd, seksuele geaardheid en een korte toelichting van hun als persoon. Dit geeft een persoonlijke touch aan dit offline portretten.

De online & offline showcase wordt een levendig platform waar deelnemers niet alleen reageren, maar ook echt durven in te gaan op de voorgestelde onderwerpen. Hier kunnen ze zichzelf zijn, delen wat hen beweegt en authentieke verbindingen vormen. De frustratie van oppervlakkigheid wordt vervangen door de opwinding van echte ontmoetingen.

Mensen uit Haarlem (en omstreken) konden reageren op de verschillende profielen. In de Bibliotheek van Haarlem stond een vitrine met daarin de boeken, albums en films van de deelnemers. Daarnaast kwamen de online profielen te staan waar mensen op mochten reageren. De deelnemers mochten vervolgens zelf kiezen met wie ze op date wilden gaan. Daar kwam een date uit en daar zaten ze dan ook gezellig mee te borrelen op 15 februari in de Jopenkerk van Haarlem. Jopen had de eerste drankjes gesponsord en dat was een recept voor voor veel liefde. Er zijn zelfs een paar duo’s op nog een tweede date gegaan. Al met al was het een avond om niet te vergeten, met veel liefde en een happy end!

Check de aftermovie op de insta : @blindbookdating


Fase: Date kies fase