Heb jij ook een goed idee?

MugMakers

Check @MugMakers op instagram

Haarlem is een stad met veel potentie. In Haarlem zijn veel jongeren die zich bevinden in het culturele veld. Uit ervaring blijkt dat er nog onwijs veel te ontdekken valt binnen deze sector in Haarlem. Door middel van MugMakers geven we creatieve makers een platform, en lichten we Haarlem als cultuurstad uit. 

Wie zijn wij?

Mijn naam is Jor Timmermans. Ik ben een professionele videograaf en heb ervaring met het maken van videoproducties. Of het nu gaat om bedrijfsfilms, commercials, evenementen, muziekvideo’s of documentaires, ik zorg altijd voor een kwalitatief hoogwaardig en creatief eindresultaat. www.jortimmermans.nl 

Mijn naam is Semme Roest, 24 jaar oud en recent afgestudeerd van de opleiding ‘Creative Business’ aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studieroute lag mijn focus voornamelijk op het bedenken en uitvoeren van mediaconcepten.

We merken dat er veel talent is, en we willen dit talent laten zien aan de buitenwereld. We willen dat er nieuwe en verfrissende samenwerkingen ontstaan in Haarlem. Hierdoor gaat de stad namelijk meer bruisen. Met MugMakers gaan we dit bereiken. Daarnaast hopen wij samen met de deelnemers van de documentaire en de kijkers van de film een verfrissend netwerk op te bouwen dat elkaar kan ondersteunen aan de start van iedereens carrière binnen het creatief werkveld.

Het MugMakers project

Tijdens de documentaire zullen 4 verschillende makers worden gevolgd. Dit zijn: Noah-Jazz Litampha, Anouk Harkmans, Zhé van Dam en Margot Mertens. Ze zijn alle vier verschillende jonge creatievelingen die willen doorgroeien in de cultuursector. Deze jongeren hebben allemaal een eigen richting die ze volgen in de culturele sector. Hierdoor wordt de film diverser en zijn er verschillende verhaallijnen waar men zich in kan vinden. De jongeren zullen de kijker meenemen in hun proces, wat ze creëren en hoe de culturele sector er voor hen uitziet. Uiteindelijk zal de documentaire 45 minuten duren. Deze jongeren zullen de ups en downs laten zien, en zo een inspirerend beeld geven voor andere (jonge) creatievelingen.

Première

De première zal plaatsvinden in de Schuur. Om netwerken mogelijk te maken zal er na de première een Q&A plaatsvinden met de makers en de deelnemers van de film. Hierdoor ontstaat er een gesprek tussen de doelgroep, en kunnen eventuele vragen en opmerkingen nog publiekelijk worden besproken. Na de première zal er nog ruimte zijn voor een borrel waar alle jongeren uit Haarlem naar toe kunnen komen om te netwerken met elkaar en met andere culturele instanties.


Fase: (pre) productie