Heb jij ook een goed idee?

Skate Thrift

Fast Fashion is een bekende term binnen de hedendaagse mode industrie. Het houdt in dat er binnen een korte tijd snel en goedkoop nieuwe kleding wordt uitgebracht om daarmee de nieuwste fashion trend bij te benen. Vaak wordt deze kleding ook geproduceerd door minderjarigen die veel te weinig worden betaald. 

Voor dit probleem zijn meerdere oplossingen. Dit kan voorkomen worden door kleding te recyclen, de aankoop van kleding te reduceren en door het hergebruiken van oude kleding.

Het Skatepark in Haarlem organiseerde 28 januari een kledingmarkt waar degene die het wilden tweedehands kleding konden kopen en verkopen. De entree was 2 euro voor bezoekers en verkopers ware 15 euro kwijt om te mogen verkopen. Door tweedehands kleding te verkopen zorg je ervoor dat je geen nieuwe kleding hoeft te kopen, waarmee je in principe tegen de fast fashion aan het werken bent. 

Wat is nu onze functie binnen dit geheel? Wij hebben voor deze markt gave promotiefilms gecreëerd waarmee we meer mensen richting de markt probeerde te krijgen. In de promotiefilms hebben we dus de skate vibe van het Skatepark overgebracht en dit gecombineerd met de urgentie van het hergebruiken van oude kleding. Hierbij hebben we ook gelijk het fashionable gedeelte van tweedehands kleding naar boven gebracht.

Thema: snelle mode
Resultaat: Vette promotiefilm die meer dan 5.000 keer is bekeken
Fase: afgerond