Heb jij ook een goed idee?

RUILEN ZONDER HUILEN

De productie van Fast Fashion is naast de olie-industrie de grootste vervuiler op aarde. Er gaan duizenden liters water in enkele kledingstukken en veel bekende kledingwinkelketens ontwerpen kleding die expres snel uit elkaar vallen. Hoe kunnen wij mensen overtuigen om minder uit te geven aan fast fashion en vaker langs de tweedehands winkel te gaan?

Daarom organiseerden we een funky ruilmiddag die mensen de kans gaf om hun oude kleding te ruilen met de oude kleding van anderen. Dit zou mensen motiveren om minder snel zelf te kopen. Met ons project kon je van tevoren zien wie de voorgaande eigenaar van de kleding was, waardoor je ook de voorgaande drager ontmoet. Deze middag was alles behalve stoffig: er liepen wandelende paspoppen rond, er draaide muziek en we veilden parels uit de kledingberg voor drankjes.

“Ik bied twee ginger ale en een tosti.” “DEAL!”.

Hopelijk hebben we mensen overtuigd vaker naar de kringloop te gaan voor het goedkopere alternatief van kleding kopen. En: Het was vooral een positief en leuk event, met muziek, drankjes en nieuwe vrienden.

Aan het eind van de middag vroegen we allemaal mensen om een modeshow te houden met alle geruilde kleding. De insteek van de middag was dat het ruilen van kleding werd aangemoedigd door een casual en feestelijke sfeer. Door een funky playlist en een bar vlak naast de berg kleding werd het een erg geslaagde happening.

We adverteerden vooraf met flyers die we verspreidden in kringloopwinkels en bij grote fast fashion ketens. De locatie van de ruilmiddag was uiteindelijk in de Dakkas. Wat een erg fijne plek hiervoor was!

Inmiddels is het evenement klaar en kijken we terug op een geslaagd evenement.

Thema: snelle mode
Resultaat: Een meer dan geslaagde kledingruil in een warme Dakkas
Fase: Afgerond