Heb jij ook een goed idee?

STAD Residence

Bij STAD geloven we in jongeren, wij helpen ze met hun projecten waardoor zij groeien in hun zelfstandigheid. We komen dan ook veel creatieve en ondernemende jongeren tegen die een plek zoeken waar ze hun werk en projecten kunnen ontwikkelen. Om jongeren die plek ook te kunnen bieden hebben we de STAD Residence bedacht. We geven stukken van ons kantoor aan jongeren, die ze kunnen omtoveren in hun ruimte. 

Wat is STAD Residence?

STAD Residence biedt jongeren voor een bepaalde tijd kosteloos een werkplek in het kantoor van STAD Haarlem. Gemotiveerde jonge kunstenaars, muzikanten, ondernemers of andere jongeren maken gebruik van een ruimte in het kantoor om te kunnen werken. 

Tijdens hun verblijf bij STAD ondersteunen wij deze jongeren bij hun vette ideeën. Zo kunnen jongeren zelf werken aan hun projecten, en staat er altijd iemand klaar om hen te helpen. De jongeren krijgen de mogelijkheid om de ruimte zo in te richten dat ze zich er helemaal thuis voelen. Op dit moment zijn er vier ruimtes (twee in Centrum en twee in Oost) die gebruikt worden door jongeren. Twee voorbeelden van jongeren die bij ons zitten.

De jongeren!

In Haarlem Oost zitten nu Daan en Yentl. Zij hebben onder andere het project ‘Nachtdieren’ uitgevoerd. Een ode aan de Haarlemse nacht waarbij verschillende jongeren met de camera werden gevolgd. Hieruit kwam een vette expositie met foto’s en video’s over het Haarlemse nachtleven. Zij hebben hun kantoor zo ingericht dat ze er hun video’s en films kunnen monteren. Daarnaast zijn ze veel bezig met fotografie en hebben ook een plek waar ze mooie foto’s van mensen kunnen maken.

In Haarlem Centrum is er een (geluidsdichte) studio gemaakt door Joost. Hier heeft hij zijn DJ gear liggen, en maakt hij nieuwe muziek. Samen met Joost zijn wij bezig met Radio Ruis, een project waar we binnenkort meer over kunnen vertellen!

Naast deze jongeren hebben we nog twee andere ruimtes: een atelier voor een modeontwerper en een studio voor twee DJ’s. Zij zorgen voor meer leven in de brouwerij, niet alleen in het kantoor maar in heel Haarlem. Door deze ruimtes aan te bieden kunnen jongeren groeien in hun skills, en groeit Haarlem (en ons kantoor) in een vette jongerenplek.


Resultaat: Vette jongeren die mooie dingen maken
Fase: Uitvoering